Τα αυξημένα κρούσματα οδήγησαν τους Αρκάδες σε rapid test (pics)

Νοεμβρίου 03, 2021 0
Τα αυξημένα κρούσματα οδήγησαν τους Αρκάδες σε rapid test (pics)
Στο επίπεδο επικινδυνότητας 4 (κόκκινο) είναι η Αρκαδία, καθώς έχει ξεπεράσει το όριο συναγερμού του ιικού φορτίου του νέου κορωνοϊού. 

Την Τετάρτη (3/11/21) το πρωί, μεγάλες ουρές δημιουργήθηκαν και σήμερα στην πλατεία Αγίου Βασιλείου όπου διενεργούνται δωρεάν rapid test για τον SARS-CoV-2 από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων στην Αρκαδία. Συγκεκριμένα, χθες (2/11/21), διαγνώστηκαν 73 νέα κρούσματα κορωνοϊού ενώ 34 άτομα νοσηλεύονται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

rapid plateia

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης χθες ανακοίνωσε νέα μέτρα για την ανάσχεση του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, από το Σάββατο θα υπάρξουν νέα μέτρα, που θα αφορούν όλη την επικράτεια αλλά θα επικεντρώνονται στον πληθυσμό που δεν διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

  • Ειδικότερα, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται στο χώρο εργασίας τους είτε στο Δημόσιο, είτε στον Ιδιωτικό Τομέα, με δύο εργαστηριακά τεστ (rapid test ή PCR) την εβδομάδα με δικό τους κόστος.
  • Επίσης, θα είναι πλέον αναγκαίο αρνητικό rapid test για ανεμβολίαστους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, μεικτούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Εξαιρείται μόνο η πρόσβαση στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι), φαρμακεία, εκκλησίες.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας απηύθυνε σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

rapid plat vasil

Δείτε περισσότερα στο Arcadialive.gr

  • κορωνοιος

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr