Παναρκαδικός | Έναρξη συνεργασίας με την ψυχολόγο Αναστασία Τζαβέλλα

Οκτωβρίου 24, 2021 0

Ο Παναρκαδικός Α.Ο. Τρίπολης αναγνωρίζοντας πως, στη σύγχρονη εποχή, για τους αθλητές και τις αθλήτριες, οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές, τόσο σε επίπεδο καθημερινής σωµατικής καταπόνησης, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με την ψυχολόγο, Αναστασία Τζαβέλλα.

Σύντομο βιογραφικό:

Η Αναστασία Τζαβέλλα έχει αποφοιτήσει από το Πάντειο Πανεπιστήμιο του Τμήματος Ψυχολογίας, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα και έχει ολοκληρώσει το τριετές Μεταπτυχιακό της Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής-Ψυχοθεραπείας του Βρετανικού Πανεπιστημίου του Strathclyde.

Έχει εξειδικευθεί σε θέματα υγείας και ασθένειας ,στη θεωρία θεραπείας και θεωρία Προσωπικότητας. Εργάζεται με την ιδιότητα της Ψυχολόγου από το 2006 στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και έχοντας αποκτήσει κλινική εμπειρία αντιμετωπίζει δύσκολα κλινικά περιστατικά, νοσηλευόμενους με σωματικές, ψυχικές ασθένειες στις διάφορες κλινικές και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών .

Κάνει Τακτικά Εξωτερικά Ραντεβού και εφαρμόζει τις αρχές και τις μεθόδους της Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής και της Ψυχοθεραπείας στις ατομικές συνεδρίες, στις συνεδρίες ζεύγους, στις συνεδρίες οικογένειας και ομάδας.

Στα επαγγελματικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται κυρίως η διαχείριση συναισθηματικού άγχους και εναλλαγών διάθεσης σε ανθρώπους με ψυχολογική δυσφορία που παρουσιάζουν ατομικά θέματα (κρίση ταυτότητας), που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις, στις οικογενειακές σχέσεις (κακή επικοινωνία, συγκρούσεις, βία, χωρισμό) και στις επαγγελματικές σχέσεις (εργασιακό bulling, σύνδρομο burnout, ανεργία) κατά τη διάρκεια της αλληλεπίδρασης με τους άλλους.

Στα κλινικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται επίσης η αντιμετώπιση ψυχολογικής κρίσης λόγω της έντονης ψυχοπαθολογίας, η θεραπεία συναισθηματικού τραύματος λόγω της υποτροπής της νόσου, της απώλειας, του πένθους με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ενίοτε χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων που βοηθούν στη διαγνωστική, θεραπευτική διαδικασία-παρέμβαση.

Έχει πιστοποιηθεί ή εκπαιδευτεί στα ψυχομετρικά εργαλεία ( τεστ Αξιολόγησης Ψυχοπαθολογίας ενηλίκων MMPI-2, τεστ μέτρησης της Κλίμακα Νοητικής Αξιολόγησης , στις Προβολικές Δοκιμασίες, στα τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού, κλπ).

Τηρεί το επαγγελματικό απόρρητο και τους κώδικες δεοντολογίας της Ψυχολογίας, της Ευρωπαϊκής Συμβουλευτικής και της Ψυχοθεραπείας. Συνεργάζεται με συναδέλφους και με επαγγελματίες υγείας (Ιατρικό, Νοσηλευτικό προσωπικό, προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων) Δημόσιου και Ιδιωτικού φορέα και παρακολουθεί εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια που σχετίζονται με την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Παράλληλα ξεκίνησε να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της ψυχολογικής υποστήριξης στην ποδοσφαιρική ομάδα του Παναρκαδικού. Επιθυμεί να βοηθήσει τους αθλητές να διατηρήσουν τη θετική τους ψυχολογία για μεγάλο χρονικό διάστημα, να διαχειριστούν το στρες τους με περισσότερη αυτοπεποίθηση, να επεξεργαστούν και να κατανοήσουν τα δικά τους θέματα και να βρουν τα εσωτερικά κίνητρα που θα τους κινητοποιήσουν να αποδώσουν στο βέλτιστο, ώστε να κατορθώσουν να εξελιχθούν επαγγελματικά φθάνοντας στην αυτοπραγμάτωση τους.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr