Σε ετοιμότητα ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ενόψει της κακοκαιρίας ΜΠΑΛΛΟΣ

Οκτωβρίου 14, 2021 0
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ενόψει της κακοκαιρίας ΜΠΑΛΛΟΣ
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που είναι σε ισχύ από σήμερα Πέμπτη, κακοκαιρία θα επηρεάσει τη χώρα μας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους…

Αναλυτικότερα στην Πελοπόννησο θα έχουμε ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν την περιοχή μας από το μεσημέρι της Πέμπτης 14/10/2021 και αφού κορυφωθούν την Παρασκευή 15/10/2021, θα εξασθενήσουν βαθμιαία έως το απόγευμα του Σαββάτου 16/10/2021.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κατσή Δημήτρη βρίσκονται σε ετοιμότητα και συνεχή επικοινωνία τόσο με το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Αρκαδίας όσο και με όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων. Πέραν αυτών έχει καθαριστεί το μεγαλύτερο μέρος των φρεατίων και έχει πραγματοποιηθεί απόφραξη στις υφιστάμενες διόδους διαφυγής των νερών προς τη θάλασσα. Το προσωπικό και τα μηχανήματα του Δήμου  είναι σε επιφυλακή για οποιαδήποτε παρέμβαση.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. 

Ειδικότερα:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους 
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr