Στο Δημαρχείο Τρίπολης ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης (vid)

Σεπτεμβρίου 21, 2021

Το Δημαρχείο Τρίπολης επισκέφτηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, μαζί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και εκπροσώπους του υπουργείου Ανάπτυξης το πρωί της Τρίτης 21 Σεπτεμβρίου.

Σκοπός της εν λόγω επίσκεψης ήταν η συζήτηση, για την δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή. Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης: ''ο Δήμος Τρίπολης αναγνωρίζει την πρωτοκαθεδρία της Μεγαλόπολης λόγω των λιγνιτικών μονάδων που διαθέτει, αναφέροντας ότι ο Δήμος έχει ενταχθεί στο σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης.

Το ζητούμενο είναι να εισαχθούμε σε ένα αναπτυξιακό μοντέλο, καταργώντας τον λιγνίτη και να πάμε σε νέες μορφές ανάπτυξης, έτσι ώστε η πόλη μας να μπει σε αναπτυξιακή πορεία τα επόμενα χρόνια και να μην επηρεαστεί από το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων που επίκειται.

Από τη μεριά του ο κ. Παπαθανάσης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή, τονίζοντας ότι σχετικά με το θέμα της απολιγνιτοποιησης πρέπει τα βήματα να είναι γρήγορα έτσι ώστε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας για όλους τους πολίτες της τρίπολης. Αναγνώρισε επίσης, ότι οι Δήμοι Γορτυνίας και Οιχαλίας θα βρίσκονται κοντά στην Μεγαλόπολη δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για προσέλκυση επιχειρήσεων.

«Είμαστε εδω για να συνεργαστούμε με τον Δήμο ώστε να δημιουργήσουμε έναν γρήγορο μηχανισμό 'ωστε γρήγορα να δημιουργηθούν οι συνθήκες γαι την ανάπτυξη του Παραγωγικού μοντέλου», ανέφερε τέλος ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης.

Last modified on Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 11:18

Comments powered by CComment

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr