Η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ ''Απομνημονεύματα Κολοκοτρώνη'' στην Τρίπολη (pics - vid)

Σεπτεμβρίου 19, 2021 0

Στον χώρο της πλατείας Προσφύγων Μικράς Ασίας (πλατεία Φιλικών) στην Τρίπολη, παρουσιάστηκε το βράδυ της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου, το διαδραστικό θεατρικό ντοκιμαντέρ ''ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ''.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση προκειμένου να ''γνωρίσει'' την Ελληνική Επανάσταση, έτσι όπως την είχε γράψει ο Γέρος του Μοριά Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και την αφηγήθηκε ο Ηθοποιός Μάνος Βακούσης.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό θεατρικό ντοκιµαντέρ το οποίο αποτελεί ένα καινοτόμο καλλιτεχνικό και ερευνητικό εγχείρημα, ως προς τη σύλληψη και τη δομή, της σκηνοθέτιδας Μαριάννας Λαµπίρη µε τη σύμπραξη του Εργαστηρίου Μουσικής Ακουστικής Τεχνολογίας (LABmat) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με επιστημονική υπεύθυνη την Πρόεδρο του Τμήματος, Καθηγήτρια Μουσικής Τεχνολογίας Αναστασία Γεωργάκη.

Τον Θεόδωρο Κολοκτρώνη υποδύθηκε ο Ηθοποιός Μάνος Βακούσης ο οποίος περιέγραψε τα γεγονότα της Επανάστασης, ενώ οι Ευγενία Αποστόλου και Σοφία Λιάκου έδειξαν διάφορες εκφάνσεις του Γέρου του Μοριά και περιέγραψαν διάφορα γεγονότα. Τέλος, η Μίνα Τσάμου έπαιξε κλαρινέτο κατά την είσοδό της.

Last modified on 19 Σεπτεμβρίου 2021 %22:%Σεπ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr