Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή: Εκδήλωση για τα 200 χρόνια με τον Δημήτρη Μπάση στο Άστρος

Σεπτεμβρίου 02, 2021 0

Μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθές Τετάρτη 01/09 δτην πλατεία Καρυτσιώτη του Άστρούς απο το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας για τον εορτασμό των 200 χρόνων απο την επανάσταση του 1821.

Με αφορμή την επέτειο του εορτασμού των 200 ετών από την επανάσταση του 1821, ο καταξιωμένος Δημήτρης Μπάσης, μια φωνή σπάνιας ποιότητας και τεχνικής, συνδυασμένη με μερικά από τα καλύτερα λαϊκά τραγούδια και με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη και η Ρίτα Αντωνοπούλου μια από τις κορυφαίες φωνές του έντεχνου τραγουδιού του σήμερα, θα ερμηνεύσουν κάποια από τα πιο σημαντικά σύγχρονα ελληνικά τραγούδια. Μαζί τους επί σκηνής ο Σόλων Τσούνης που θα αφηγηθεί στίχους και πεζά αγωνιστών του ‘21 και συγχρόνων τους.


Στίχους μεγάλων ποιητών, συνθετών και στιχουργών από τον Μακρυγιάννη, τον Σολωμό, τον Ρήγα, τον Θεοδωράκη, τον Χατζιδάκι, τον Λεοντή, τον Ξαρχάκο τον Σαββόπουλο μέχρι τον Ελύτη, τον Γκάτσο τον Λευτέρη Παπαδόπουλο και τον Μάνο Ελευθερίου.

Όπως διαφαίνεται μέσα από την ιστορία και τη μουσική μας παράδοση, το δίκαιο του αγώνα, ενέπνευσε και καθοδήγησε τους ανθρώπους της τέχνης που εκφράζουν τις νεότερες γενιές και οδηγούν, σε τραγούδια βαθιά λαϊκά και ποιητικά.


Δυο ερμηνευτές, με την δική τους ξεχωριστή καλλιτεχνική πορεία σε μια «ιστορική συνάντηση» και μαζί τους ο Σόλων Τσούνης ένας ηθοποιός μεστός με αρκετές περγαμηνές και από τους καλύτερους εκπροσώπους της γενιάς του παρουσίασαν ένα πρόγραμμα σπάνιας αισθητικής.  


Η καλλιτεχνική επιμέλεια ανήκει στον βαθύ γνώστη του ελληνικού τραγουδιού και της αισθητικής του, συνθέτη, Μανόλη Ανδρουλιδάκη, ενώ η ορχήστρα που αποδίδει τα τραγούδια με λεπτομέρεια, καλλιτεχνική συνέπεια και υψηλή αισθητική, αποτελείται από γνωστούς κορυφαίους στον τομέα τους μουσικούς.

Last modified on 2 Σεπτεμβρίου 2021 %16:%Σεπ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr