Εγκαίνια για τη νέα βιβλιοθήκη της Μονής Φιλοσόφου στη Δημητσάνα

Αυγούστου 24, 2021 0

Στο Κρυφό Σχολειό που βρίσκεται έξω από τη Δημητσάνα, στη νέα Μονή Φιλοσόφου που κτίσθηκε το 1691, δημιουργήθηκε μια νέα βιβλιοθήκη δωρεά της οικογένειας Παναγιώτη Βαλασόπουλου.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν μετά το πέρας της λειτουργίας στην Ιερά Μονή που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και τιμάται στις 23 Αυγούστου.

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμίας τίμησε και απένειμε στον κ. Βαλασόπουλο το μετάλλιο του Αγίου Γρηγορίου Ε'. Επίσης τιμήθηκε με το ίδιο μετάλλιο ο καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Θανάσης Χρήστου.

DSC 0109

 


 

O Παναγιώτης Βαλασόπουλος γεννήθηκε το 1967 στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Τελείωσε το Επαγγελματικό Λύκειο το 1985 και σπούδασε στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας στη Κρήτη, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών στο Τμήμα Οικονομικών Σπουδών.

Από το 1982 δραστηριοποιήθηκε στη ΜΑΚΙ Μεγαλόπολης ενώ από το 1984 ως το 1986 διετέλεσε αναπληρωτής γεν. γραμματέας της Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Μεγαλόπολης. Από το 1986 ως το 1989 ήταν υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης ενώ την ίδια περίοδο ήταν μέλος του Κεντρ. Συμβουλίου της ΕΣΕΕ. Το 1990 ανέλαβε τη θέση του τομεάρχη ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων. Από το 1990 ως το 1991 ήταν μέλος της Κεντρικής Γραμματείας Λεκανοπεδίου ΟΝΝΕΔ, παράλληλα από το 1996 ως το 1998 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Τ.Ε. Ν.Δ. Αγ. Στεφάνου. Το 1997 κατέλαβε τη θέση του Γραμματέα της Νομικής και Οικονομικής Επιτροπής της Ν.Ε. Ν.Δ. Β. Αττικής, θέση στην οποία παρέμεινε ως το 2000 ενώ την ίδια χρονική περίοδο ήταν εκλεγμένο μέλος της ΝΟΔΕ Β. Αττικής. Το 1999 εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΑΚ Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Στον επαγγελματικό τομέα ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος από το 1993 είναι Οικονομικός - Φορολογικός Σύμβουλος εταιρειών, Δήμων & Δημοτικών Νομικών Προσώπων. Το 2005 ίδρυσε την «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» όπου είναι μέχρι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος.

Το 2007 έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά στις Βουλευτικές εκλογές και εξελέγη πρώτος επιλαχών βουλευτής Αρκαδίας. Το 2009 δεν συμπεριελήφθη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Το 2010 εξελέγη πρώτος περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας με το συνδυασμό του Δημήτρη Δράκου.

Είναι ιδρυτικό μέλος πολιτιστικών-οικολογικών συλλόγων και μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, όπως "Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας", "Αρετής Πεδίον" κ.α. Μιλάει δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Ιταλικά.

Ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Τρίπολη.

Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Ψυχογιού και έχει ένα γιό.

Δείτε περισσότερα στο Εγκαίνια για τη νέα βιβλιοθήκη της Μονής Φιλοσόφου στη Δημητσάνα

Last modified on 24 Αυγούστου 2021 %16:%Αυγ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr