Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τις πυρόπληκτες περιοχές στο Άστρος

Αυγούστου 10, 2021 0

Ύστερα από την άμεση ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας για συγκέντρωση ειδών άμεσης κατανάλωσης για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φλόγες στον Δήμο Γορτυνίας συνεχίζουμε δυναμικά τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Η λίστα με τα είδη που είναι απαραίτητα αυτήν τη στιγμή στους Δήμους Ανατολικής Μάνης και Γορτυνίας είναι:

  • Τρόφιμα μακράς διάρκειας (μακαρόνια, όσπρια, αλεύρι κ.α.)
  • Κονσέρβες
  • Χαρτικά
  • Είδη υγιεινής (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόβουρτσες κ.α.)
  • Ζωοτροφές για αιγοπρόβατα

Τα προϊόντα θα συγκεντρώνονται από αύριο Τετάρτη 11 Αυγούστου και ώρες 07:30 - 15:00 και 18:00 – 20:00 στα γραφεία της υποστηρικτικής δομής Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης (πρώην Πολεοδομικό Γραφείο Άστρους).

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2755361200 – 2755360101 - 6976232658.

Παράλληλα βρισκόμαστε σε επικοινωνία και συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ώστε να συμμετέχουμε στη “Συμμαχία ευθύνης και αλληλεγγύης” για να καλύψουμε τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί σε κάθε πυρόπληκτο Δήμο της Χώρας μας. Μέσα από αυτήν τη συμμαχία κανένας Δήμος και κανένας πολίτης δεν θα μείνει μόνος του και σε αυτήν την δοκιμασία. Επιπροσθέτως η ΚΕΔΕ αναλαμβάνει την «πράσινη» πρωτοβουλία «ΔΕΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ» μέσα από την οποία θα επιδιωχθεί να συγκεντρωθούν πόροι από Δήμους, προγράμματα αλλά και ιδιώτες χορηγούς, με τους οποίους θα χρηματοδοτηθούν αναδασώσεις πληγέντων περιοχών, με στόχο την όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

Στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε είδη σύμφωνα με τις ανάγκες των πυρόπληκτων περιοχών ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο όλες οι προσφορές των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας δήλωσε: «Είμαι πραγματικά πολύ συγκινημένος με την άμεση ανταπόκριση των συμπολιτών μου σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας. Δεν είναι ώρα για επιπόλαιες κινήσεις, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία τόσο με την ΚΕΔΕ όσο και με τους κοντινούς μας Δήμους προκειμένου να συγκεντρώνουμε είδη τα οποία ανταποκρίνονται απόλυτα στις πραγματικές ανάγκες των πληγέντων. Όλοι μαζί μπορούμε να αποδείξουμε έμπρακτα ότι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά παραμένουν οι αχτίδες του μέλλοντος. Κανείς δεν είναι μόνος του».

Last modified on 11 Αυγούστου 2021 %13:%Αυγ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr