Κατάσταση Συναγερμού στον Δήμο Τρίπολης - Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Παρασκευή 05/08

Αυγούστου 05, 2021 0
Κατάσταση Συναγερμού στον Δήμο Τρίπολης - Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Παρασκευή 05/08
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού την Παρασκευή 6 Αυγούστου στον Δήμο Τρίπολης (Κατηγορία 5).

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Τρίπολης ενημερώνει ότι την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στον Δήμο μας είναι ακραίος- κατάσταση συναγερμού (Κατηγορία κινδύνου 5) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας-επιφυλακής.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Τρίπολης πάντα σε συνεννόηση και συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης επέκτεινε το ωράριο των πυροφυλάκων (09:00-21:00) και έχει σε ετοιμότητα τους οδηγούς μηχανημάτων έργων και της υδροφόρας.

Μεικτά περίπολα Πυροσβεστικής – Στρατού - Αστυνομίας θα πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια της μέρας ενώ με απόφαση Αντιπεριφερειάρχη ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών, ενώ απαγορεύεται οποιαδήποτε καύση σε υπαίθριο χώρο, ρίψη πυροτεχνημάτων, κάπνισμα μελισσιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Τρίπολης

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΟΥΛΟΣ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr