Σήμανση της υπεραιωνόβιας τιλιάς και του δάσους δενδρόκεδρων σε Άγιο Πέτρο και Άστρος

Αυγούστου 05, 2021 0

Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. τιμώντας την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, ανέπτυξαν το πρόγραμμα ΜΟΡΙΑΣ ‘21, ένα κάλεσμα στους απανταχού Έλληνες ν’ ανταμώσουν φέτος στην Πελοπόννησο, για να ζήσουν την ιστορία του τόπου όπου εδραιώθηκε ο Αγώνας για την Ανεξαρτησία, μέσα από θεματικές διαδρομές και βιωματικές ή διαδραστικές εμπειρίες. 

Στο πλαίσιο των εορτασμών «Μοριάς 21» για τα 200 έτη από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία, «Τα δέντρα της Επανάστασης» φέρουν ειδική σήμανση και έχουν ενσωματωθεί στις 21 ειδικές διαδρομές του προγράμματος. Θα τα δούμε να στέκουν αγέρωχα μπροστά μας, τέως σιωπηλοί μάρτυρες, σήμερα πρωταγωνιστές που ενώνουν τις ένδοξες στιγμές της ιστορίας της Ελλάδας με το σήμερα.

Από το ταξίδι στα χρόνια της Επανάστασης δεν θα μπορούσε να λείπει ο ίδιος ο τόπος και η φύση του Μοριά. Και τα δέντρα της Πελοποννήσου, αυτοί οι αιωνόβιοι σιωπηλοί μάρτυρες, έχουν πολλές ιστορίες να διηγηθούν.

Στο Δήμο μας έχει τοποθετηθεί ειδική σήμανση:

  • στο Άστρος στην υπεραιωνόβια τιλιά της οικογένειας Tilia tomentosa (φλαμουριά), όπου κάτω από τη σκιά της ο Κολοκοτρώνης παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Υψηλάντη και έμεινε γνωστό στην ιστορία ως το Κολοκοτρωνέικο τραπέζι.

 

https://www.morias21.com/nature/tilia/

  • στην Κοινότητα Αγίου Πέτρου και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Μαλεβής στο Δάσος Δενδρόκεδρων όπου βρίσκονται υπεραιωνόβιοι κέδροι, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί ως Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης, το μοναδικό στο είδος του σε ολόκληρη την Ευρώπη, με έκταση 740 στρέμματα.

https://www.morias21.com/nature/dasos-dendrokedron/

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «ΜΟΡΙΑΣ ’21» θα βρείτε εδώ: 

https://www.morias21.com/to-programma/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr