×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/methidrio_2807

×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Μεθύδριο | Με λαμπρότητα η Θεία Λειτουργία στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα

Ιουλίου 28, 2021 0
Μεθύδριο | Με λαμπρότητα η Θεία Λειτουργία στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα
Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα 27/07/2021 στο Μεθύδριο Γορτυνίας ο Άγιος Παντελεήμονας στον πλήρως ανακαινισμένο Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως, Ιερεμία, παρουσία πλήθους πιστών.

Για πρώτη φορά μετά την ανακαίνιση του Ιερού Ναού πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ναό - Μνημείο του Αγίου Παντελεήμονα Μεθυδρίου. Πρόκειται για ένα μνημείο ιδιαίτερης πολιτισμικής, ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου, το οποίο αντιμετώπιζε στατικά προβλήματα και με την πολυετή προσπάθεια των ανθρώπων του συλλόγου να διασωθεί, και την ουσιαστική στήριξη και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου το εμβληματικό κτήριο τελικά παραδόθηκε και αποτελεί πλέον ένα μνημείο - αξιοθέατο αλλά και χώρος λατρείας των πιστών.

Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία σήμερα Τρίτη 27/07/2021 παρευρέθηκε ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης που με την ένταξη σε προγράμματα χρηματοδότησης της ανακαίνισης του Ναού ουσιαστικά υλοποίησε το έργο αυτό, το οποίο χρηματοδότησε με περίπου 500.000 ευρώ.

Το έργο ολοκληρώθηκε με την συμπληρωματική χρηματοδότηση 200.000 ευρώ της παρούσας Περιφερειακής Αρχής. Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Λαμπρόπουλος δήλωσε πως τέτοια μνημεία

Η αρχιτέκτονας που έκανε την αρχιτεκτονική και Ιστορική έρευνα καθώς και την αρχιτεκτονική μελέτη κα Φωτεινή Δαλίανη  μίλησε για την πολύ σημαντική Ιστορία του Ναού και του τόπου ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίκος Φίλης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην αποκατάσταση του μνημείου.

{gallery}methidrio_2807{/gallery}

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr