Δήμος Τρίπολης | Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ΤΑΠΤοΚ

Ιουνίου 08, 2021
Δήμος Τρίπολης | Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ΤΑΠΤοΚ
Για την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ΤΑΠΤοΚ, συμπεριλαμβανομένων τριών σημαντικών έργων, προϋπολογισμού περίπου 1.500.000 ευρώ, μίλησε, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.
Κώστας Τζιούμης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για τη δημιουργία τριών κόμβων, ο ένας στη  θέση «Πλάτσα», ο δεύτερος στη διασταύρωση Σκοπής και ο τρίτος στις Ρίζες. Στα ανωτέρω σημεία θα κατασκευαστούν σύγχρονοι κόμβοι, με φωτισμό που θα διευκολύνουν την κυκλοφορία και θα βελτιώσουν την οδική ασφάλεια. 

«Με τα τρία αυτά έργα αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα οδικής ασφάλειας στον Δήμο μας. Οι διαδικασίες θα πραγματοποιηθούν από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, μέσω του προγράμματος ΤΑΠΤΟΚ. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι 1.500.000 ευρώ διοχετεύονται μέσω έργων στον δήμο μας από ευρωπαϊκά χρήματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιούμης.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε: «Αξιοποιούμε από παντού  χρηματικά εργαλεία, ώστε να εξασφαλίζουμε έργα για τους δημότες που δεν μπορούν να γίνουν από το ταμείο του Δήμου».

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Τρίπολης τόνισε ότι την Παρασκευή (4/6/2021) υπογράφτηκε και η σύμβαση για την ασφαλτόστρωση του δρόμου από το χωριό Καρδαρά ως το Χιονοδρομικό Κέντρο Οστρακίνας. Το έργο αυτό έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έξι μήνες.

«Το Χιονοδρομικό Κέντρο ευελπιστούμε να επαναλειτουργήσει από φέτος το χειμώνα και να αποτελέσει ξανά πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες στην περιοχή μας. Ο επόμενος στόχος, σε συνεργασία με τον Δήμο Γορτυνίας, είναι και το κομμάτι του δρόμου από το Χιονοδρομικό προς τη Βυτίνα» σημείωσε ολοκληρώνοντας ο κ. Τζιούμης.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Latest Tweets

Introducing Food Ordering and Table Reservations System together in WP Cafe Restaurant Solution WordPress Plugin.… https://t.co/rizvVSJOP1
𝐖𝐏 𝐂𝐚𝐟𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐞𝐬 𝐚𝐥𝐥-𝐧𝐞𝐰 𝐑𝐞𝐬𝐞𝐫𝐯𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫 𝐟𝐞𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 ! #restaurant #foodmenu #restaurantmenu… https://t.co/otH6jaQ2V5
Qoxag - News Magazine WordPress Theme now available on Envato Market. #newstheme #wordpressthemes #envatomarket… https://t.co/f7uegSk7Vu
Follow Themewinter on Twitter