Ιερό Μνημόσυνο για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό και Προσκυνηματικός περίπατος μέχρι το σπίτι του στη Δημητσάνα

Μαϊος 31, 2021
Ιερό Μνημόσυνο για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό και Προσκυνηματικός περίπατος μέχρι το σπίτι του στη Δημητσάνα
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης συμμετείχε στην επιμνημόσυνη δέηση που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό της Αγ.
Κυριακής αλλά και στον Προσκυνηματικό περίπατο που ακολούθησε.

Μετά το Ιερό Μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε Προσκυνηματικός περίπατος με κατεύθυνση την οικία του Π.Π. Γερμανού, η οποία συγκαταλέγεται στα ιστορικά μνημεία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στην οικία του Μητροπολίτη και κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας, έλαβε χώρα σύντομη εκδήλωση κατά την οποία αντίγραφο του Λαβάρου που ύψωσε ο Π.Π. Γερμανός στην Αγία Λαύρα, επιμελημένο από την Αδελφότητα Δημητσανιτών, τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση.

Ύστερα, οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν το «Τη Υπερμάχω» και τον Εθνικό Ύμνο, ενώ, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως π. Ιάκωβος Κανάκης, εκφώνησε επίκαιρη ομιλία.

ppgermanos7

Την μνήμη του Μητροπολίτη τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ των άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δημητσάνας κ. Δημήτρης Καζάς, η Πρόεδρος Τ.Κ. Δημητσάνας κ. Αγγελική Μπίρη, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Δημητσανιτών κ. Αθανάσιος Μαγουλιανίτης, ο Πρόεδρος του Διασυνεδριακού Κέντρου Δημητσάνας κ. Κώστας Λάμπρου, η Διευθύντρια του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης κ. Ήρα Παπαδοπούλου κ.α.

ppgermanos11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr