Τρίπολη: Υπαίθρια τοιχογραφία με τις μορφές του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Παναγιώτη Κεφάλα κοσμεί πλέον τα Κλωνατζίδικα

Μαϊος 19, 2021 0
Τρίπολη: Υπαίθρια τοιχογραφία με τις μορφές του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Παναγιώτη Κεφάλα κοσμεί πλέον τα Κλωνατζίδικα
Υπαίθρια τοιχογραφία με τις μορφές του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Παναγιώτη Κεφάλα κοσμεί πλέον τα Κλωνατζίδικα στην Τρίπολη.
Η επίσημη παράδοση της τοιχογραφίας έγινε την Τετάρτη (19/5/2021) από το Ίδρυμα καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου σε συνεργασία με την Ανώτατη…

Από το σημείο, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου με το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου, λέγοντας ότι «δημιουργείται στην Τρίπολη ένα σημείο όπου θα γίνονται εκδηλώσεις και θα συναντώνται οι συμπολίτες μας». Παράλληλα, ο Δήμαρχος ανέφερε πως μετά την ολοκλήρωση της τοιχογραφίας θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη βελτίωση του θεάτρου, της πέργκολας, αλλά και της σκακιέρας. Δημιουργούμε μικρές όμορφες γωνιές στην πόλη με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.»

Η Καθηγήτρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, κα. Ερατώ Χατζησάββα χαρακτήρισε την Τρίπολη τόπο «προικισμένο από τη φύση και την ιστορία» και αναφέρθηκε στην τέχνη του γκράφιτι πάνω στην οποία έχει βασιστεί η τοιχογραφία, ενώ συμπλήρωσε πως «έχουμε αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις και συμφωνήσει σε μελλοντικές συνεργασίες όπου μπορούν να γίνουν εκπληκτικά πράγματα», υπογραμμίζοντας την άψογη φιλοξενία του Δήμου Τρίπολης.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κα. Ελένη Καρούντζου, αναφέρθηκε στην καλλωπιστική αυτή ενέργεια η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Μοριάς 2021» ενώ προμήνυσε και επόμενες μελλοντικές συνεργασίες και δράσεις με το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου.

Τέλος, η συνεργάτης του Ιδρύματος Κωνσταντακόπουλου και της Σχολής Καλών Τεχνών κα. Σοφία Αντωνιάδου ανέφερε τα εξής: «Μακάρι να αποτελέσει κίνητρο και το γκράφιτι και οι θεματικές διαδρομές και το ψηφιακό έκθεμα το οποίο θα γίνει στην Τρίπολη αλλά και οι συνταγές του Λευτέρη Λαζάρου που μέσω των Επιμελητηρίων θα είναι διαθέσιμες σε όλα τα εστιατόρια της Πελοποννήσου, να έρθουν όλοι οι Έλληνες στο Μοριά, αλλά και την πόλη σας».

  • ΤΕΜΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr