Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας: Ο αγώνας και τα οράματα του Γρηγόρη Λαμπράκη είναι επίκαιρα όσο ποτέ

Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας: Ο αγώνας και τα οράματα του Γρηγόρη Λαμπράκη είναι επίκαιρα όσο ποτέ
Στις 22 Μάη, το Σάββατο συμπληρώνονται 58 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, Αντιπροέδρου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και την Ειρήνη (Ε.
Ε.Δ.Υ.Ε), βουλευτή της ΕΔΑ από τους παρακρατικούς μηχανισμούς του επίσημου μετεμφυλιακού κράτους και από το…

Ο αγώνας και τα οράματα του Γρηγόρη Λαμπράκη είναι επίκαιρα όσο ποτέ. Καταγγέλλουμε το νέο έγκλημα που συντελείται το τελευταίο διάστημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με την ανοχή ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί συστηματικά ακολούθησαν  πολιτική αναβάθμισης της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ δίνοντας άλλοθι στα εγκλήματα σε βάρος των Παλαιστινίων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας   στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και καλούμε την κυβέρνηση αντί να εξισώνει το θύτη με το θύμα, να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση από την Ελλάδα του Παλαιστινιακού κράτους, αξιοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της βουλής το Δεκεμβρη του 2015.

   Για τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή μας και την εμπλοκή  της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς καλούμε τον Αρκαδικό λαό σε πάλη για:

 • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
 • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
 • Να κλείσει η βάση της Σούδας Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
 • ΟΧΙ στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
 • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
 • Να σταματήσει η ΝΑΤΟική άσκηση Defender Europe και όλες οι ασκήσεις που στοχεύουν στην περικύκλωση της Ρωσίας και σημαδεύουν άλλους λαούς.
 • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.
 • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

     Η επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας  την ίδια μέρα Σάββατο 22 Μάη και ώρα 7 το απόγευμα θα μεταβεί στην Κερασίτσα για να τιμήσει τους αγώνες και τα οράματα του αγωνιστή και μάρτυρα της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, την επικαιρότητα που αποκτούν στο σήμερα.

    Καλούμε τους φορείς της Αρκαδίας και τον Αρκαδικό λαό να παραβρεθούν και σε αυτή την εκδήλωση  παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω της Πανδημίας.

 • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

  Leave a comment

  Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

  Latest Tweets

  Introducing Food Ordering and Table Reservations System together in WP Cafe Restaurant Solution WordPress Plugin.… https://t.co/rizvVSJOP1
  𝐖𝐏 𝐂𝐚𝐟𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐞𝐬 𝐚𝐥𝐥-𝐧𝐞𝐰 𝐑𝐞𝐬𝐞𝐫𝐯𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫 𝐟𝐞𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 ! #restaurant #foodmenu #restaurantmenu… https://t.co/otH6jaQ2V5
  Qoxag - News Magazine WordPress Theme now available on Envato Market. #newstheme #wordpressthemes #envatomarket… https://t.co/f7uegSk7Vu
  Follow Themewinter on Twitter