Ενημερωτική εκδήλωση στο Αστρος σχετικά με τον αλιευτικό τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μαϊος 17, 2021
Ενημερωτική εκδήλωση στο Αστρος σχετικά με τον αλιευτικό τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Ξεκίνησε η καμπάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όσον αφορά στον αλιευτικό τουρισμό, με την πρώτη εκδήλωση να πραγματοποιείται χθες Κυριακή, 16 Μαΐου, στο Παράλιο Αστρος, στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου “Astros Beach” με την τήρηση των…

Στη διάρκειά της αναπτύχθηκαν θεματικές εισηγήσεις για τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του αλιευτικού τουρισμού, τις προβλεπόμενες διαδικασίες, τα οφέλη που προκύπτουν και τις δυνατότητες χρηματοδότησης για τους επαγγελματίες αλιείς.

Σημαντική ήταν στην χθεσινή εκδήλωση -την διοργάνωση της οποίας είχε το Τμήμα Προβολής και Συνεργασιών της Αναπτυξιακής Πάρνωνα- η παρουσία της αλιευτικής κοινότητας της περιοχής καθώς και επαγγελματιών του τουρισμού, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα, σκέψεις και προβληματισμούς.

Στόχος της καμπάνιας -η οποία στη διάρκεια του τρέχοντα μήνα θα συνεχιστεί σε περιοχές του Αργολικού Κόλπου και συγκεκριμένα στο Πόρτο Χέλι (21 Μαΐου), το Ναύπλιο (22 Μαΐου) και το Τολό (23 Μαΐου)- είναι η ενημέρωση της αλιευτικής κοινότητας για την αξιοποίηση του αλιευτικού τουρισμού, μιας μορφής τουρισμού που αναπτύσσεται παγκόσμια και στην λεκάνη της Μεσογείου Θάλασσας και παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι τόσο η ποικιλομορφία της ακτογραμμής, όσο και το ενδιαφέρον που αφορά στην οικονομική αυτή δραστηριότητα και η επιθυμία γνωριμίας με το θαλάσσιο περιβάλλον, είναι παράμετροι που μπορούν να αναπτύξουν ένα νέο προϊόν και να αναδείξουν την παράκτια ζώνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως προορισμό αξίας.

Στην χθεσινή εκδήλωση μίλησαν, ο Γώργος Λουρδής συνιδρυτής και συνεργάτης του Fishing Trips με θέμα “Η ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού, από την Πελοπόννησο σε όλη την Ελλάδα” και η Χριστίνα Καλαθά διευθύντρια του Ενδιάμεσου Φορεά Αλιείας του Δικτύου Συνεργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής με θέμα “Αλιευτικός τουρισμός, εναλλακτικός τουρισμός, εναλλακτικό εισόδημα», ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της “Πάρνωνας” Α.Ε. Μαρίνης Μπερέτσος παρουσίασε το σχέδιο της 1ης Πρόσκλησης “Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτιών περιοχών” που δημοσιοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Αλιείας, Προτεραιότητα 4 του ΕΠΑΛΘ 2014 – 2020 (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας).

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου και ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης, ενώ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των Λιμεναρχείων Ναυπλίου και Παραλίου Αστρους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια ενημέρωσης όσον αφορά τον αλιευτικό τουρισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου (τηλ.: 271 3 610171, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα (τηλ.: 275 70 22807, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες, από τις 8 το πρωί ώς τις 3 το μεσημέρι.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Latest Tweets

Introducing Food Ordering and Table Reservations System together in WP Cafe Restaurant Solution WordPress Plugin.… https://t.co/rizvVSJOP1
𝐖𝐏 𝐂𝐚𝐟𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐞𝐬 𝐚𝐥𝐥-𝐧𝐞𝐰 𝐑𝐞𝐬𝐞𝐫𝐯𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫 𝐟𝐞𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 ! #restaurant #foodmenu #restaurantmenu… https://t.co/otH6jaQ2V5
Qoxag - News Magazine WordPress Theme now available on Envato Market. #newstheme #wordpressthemes #envatomarket… https://t.co/f7uegSk7Vu
Follow Themewinter on Twitter