Το πασχαλινό μήνυμα του Δημάρχου Γορτυνίας

Μαϊος 01, 2021 0
Το πασχαλινό μήνυμα του Δημάρχου Γορτυνίας
Συμπατριώτισσες & συμπατριώτες,Γορτύνιες & Γορτύνιοι,Φίλες & φίλοι…

Δύσκολη εποχή, γεμάτη προκλήσεις. Αβεβαιότητα, στασιμότητα, εκκρεμότητα. Ζωές στην αναμονή και ζωές που χάνονται κάθε ημέρα.

Μια πανδημική πραγματικότητα που μας δοκιμάζει αδιάλειπτα. Θέλω να εστιάσω στον καθένα σας ξεχωριστά και να σας πω ένα μεγάλο ''μπράβο''. Μπράβο σας που αντέξατε και αντέχετε τον εγκλεισμό και τις συνέπειές του, έναν χρόνο τώρα.

Το Πάσχα είναι μια γιορτή αγάπης που σηματοδοτείται από το υπέρτατο μήνυμα της νίκης της ζωής απέναντι στον θάνατο. Η Εβδομάδα των Παθών συμβολίζει την πορεία προς την κορύφωση του Θείου Δράματος, η οποία επήλθε με την σταύρωση του Θεανθρώπου. Έτσι κι εγώ, προσδοκώ και εύχομαι φέτος το Πάσχα, να κερδίσουν οι άνθρωποι και η ζωή. Όπως ο Χριστός νίκησε τον θάνατο, έτσι και η ανθρωπότητα να νικήσει σύντομα την πανδημία.

Ως έθνος, βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή και χρειάζεται να δείξουμε ομοψυχία στην παρούσα συγκυρία. Με υπομονή και τον εμβολιασμό σύμμαχό μας, θέλω να ελπίζω ότι θα αφήσουμε πίσω μας το παγκόσμιο πάθος, που ονομάζεται κορωνοϊός και θα ξαναγίνουμε σύντομα, οι κυρίαρχοι δρώντες στο «παιχνίδι» της ζωής μας.

«Αγαπάτε αλλήλους» κήρυξε ο Ιησούς Χριστός. Η πραγμάτωση του «Αγαπάτε αλλήλους» στην καθημερινή μας ζωή, είναι ο δρόμος προς την προσωπική ευδαιμονία και τη γαλήνη του μυαλού. Αγάπη, μεταξύ των άλλων, είναι η νίκη του φθόνου προς τον συνάνθρωπο και η εξάλειψη της κακίας που όλοι, ασυνείδητα ή συνειδητά, νιώθουμε πολλές φορές.

Με ανοιχτή καρδιά, ας μοιράσουμε λοιπόν αγάπη και χαρά αυτές τις γιορτινές ημέρες κι ας ακολουθήσουμε το Αναστάσιμο Φως, το οποίο πάντα δείχνει τον δρόμο σε όσους πιστεύουν στο καλό και το ενάρετο. Σε όσους πρεσβεύουν το «Αγαπάτε αλλήλους».

Ο Θείος Λόγος και η θυσία της Σταύρωσης ας καθοδηγούν την κάθε σκέψη μας για να βλέπουμε πίσω με κατανόηση, μπροστά με ελπίδα και γύρω μας με αγάπη….

Χρόνια Πολλά!

Καλό και Ευλογημένο Πάσχα σε όλο τον κόσμο!

Ο Δήμαρχός σας

Ευστάθιος Χαρ. Κούλης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr