Μεγάλη η συμμετοχή στην ενημερωτική ημερίδα ΠΕΣΠ ''ΓΕΦΥΡΑ 2'' με τον κ. Φώτη Κουρμούση

Απριλίου 24, 2021 0
Μεγάλη η συμμετοχή στην ενημερωτική ημερίδα ΠΕΣΠ ''ΓΕΦΥΡΑ 2'' με τον κ. Φώτη Κουρμούση
Με μεγάλη συμμετοχή οικονομολόγων και επιχειρηματιών από την Πελοπόννησο διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (ΠΕΣΠ) η τηλεδιάσκεψη με θέμα το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο ΓΕΦΥΡΑ 2.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον καταγράφηκε κατά την ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (ΠΕΣΠ) την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, με θέμα το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο ΓΕΦΥΡΑ 2 που αφορά την συνεισφορά του Δημοσίου για την αποπληρωμή δόσεων επιχειρηματικών δανείων για δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τις δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας covid-19.

Κεντρικός Ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κος Φ. Κουρμούσης ενώ συμμετείχαν επίσης η νομικός κα Μανωλάκου και ο οικονομολόγος κος Κούστογλου, συνεργάτες και στελέχη της ΕΓΔΙΧ του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι κάλεσαν τους επιχειρηματίες για χρήση του συγκεκριμένου εργαλείου, επισημαίνοντας την καταληκτική ημερομηνία της 09ης Μαΐου 2021, για την υποβολή των αιτήσεων.

Τόσο ο κ. Κουρμούσης όσο και τα στελέχη από την ΕΓΔΙΧ εξήγησαν τις προϋποθέσεις ένταξης και τα κριτήρια επιλεξιμότητας για το πρόγραμμα Γέφυρα 2, τονίζοντας μάλιστα ότι υπολογίζεται ότι θα βοηθηθούν πάνω από 100.000 - 150.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλύπτοντας το μεγαλύτερο ποσοστό της δανειακής τους δόσης για ένα οκτάμηνο. Η διαδικασία έγκρισης των αιτήσεων, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, είναι θέμα λίγων ημερών ενώ βασική προϋπόθεση ένταξης στο πρόγραμμα αποτελεί η μείωση των εσόδων των επιχειρήσεων για το έτος 2020 κατά ποσοστό τουλάχιστον 20%, σε σχέση με το έτος 2019.

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος δόθηκε χρόνος για ερωτήσεις, με τον Ειδικό Γραμματέα και τους συνεργάτες του να απαντούν και να δίνουν διευκρινίσεις σε δεκάδες ερωτήματα που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες. Ο κος Κουρμούσης προέτρεψε τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους http://www.keyd.gov.gr/covid19_gefyra2/ για να ενημερωθούν εκτενέστερα για οποιαδήποτε άλλη απορία προκύψει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για το εν λόγω πρόγραμμα και από τα επιμέρους Επιμελητήρια της Πελοποννήσου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο κoς Παναγιώτης Κρητικός, Πρόεδρος του 11ου Παραρτήματος της ΝΑ Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Από το ΠΕΣΠ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κος Παναγιώτης Πιτσάκης, ο οποίος και συντόνιζε την τηλεδιάσκεψη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κος Ευάγγελος Ξυγκώρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κος Φώτιος Δαμούλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κος Ιωάννης Παναρίτης και ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κος Γεώργιος Δημητρόπουλος οι οποίοι ευχαρίστησαν τον κ Κουρμούση για την τόσο χρήσιμη και εποικοδομητική για τις επιχειρήσεις ενημέρωση. Τέλος, ο κος Πιτσάκης τόνισε ότι τέτοια χρηματοδοτικά εργαλεία δεν πρέπει να χάνονται από τους επαγγελματίες, ειδικότερα σε αυτές τις εποχές και ζήτησε την στήριξη του Ειδικού Γραμματέα για οποιαδήποτε δυσκολία αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες, κάτι που ο κ. Κουρμούσης φυσικά εγγυήθηκε.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση μαγνητοσκοπημένη  εδώ.


Για το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Πιτσάκης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr