Σκάνδαλο ΚΕΔΗΤ - Αθώοι κι ένοχοι στην υπόθεση του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης

Απριλίου 06, 2021 0
Σκάνδαλο ΚΕΔΗΤ - Αθώοι κι ένοχοι στην υπόθεση του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης
Σήμερα 06/04 στο Εφετείο Ναυπλίου έπεσε η αυλαία του πολύκροτου σκανδάλου της ΚΕΔΗΤ.
 Eίχαν παραπεμφθεί ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ κος Τσούκας η μετέπειτα Πρόεδρος που τον είχε διαδεχθεί κα Μπρακουμάτσου, ο τέως και ήδη απολειπόμενος Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής και…

Στο σχετικό δελτίο τύπου η κα Τυροβολά αναφέρει:

Κατά τον πρώτο βαθμό και μετά από 12 συνεδριάσεις το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε δυνάμει της με αριθμό 209/2020 αποφάσεως του ένοχο τον κον Τσούκα για το αδίκημα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατά εξακολούθηση και της απιστίας στην Υπηρεσία μεγάλης αξίας κατά εξακολούθηση. Έκρινε ομόφωνα αθώα την κυρία Μπρακουμάτσου, έπαυσε την ποινική δίωξη εις βάρος του τέως Δημάρχου εφόσον εμφιλοχώρησε ο θάνατος του πριν την έκδοση απόφασης, και τέλος έκρινε ένοχη την κυρία Τυροβολά αλλά μόνον για το ποσό του μισθού που είχε λάβει.

Εν συνεχεία το Τριμελές Εφετείο Ναυπλίου μετά από τρείς συνεδριάσεις έκρινε ΑΘΩΑ την κυρία Τυροβολά η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Δικηγόρο της κον Σαμπράκο Πέτρο που την είχε εκπροσωπήσει και στο πρώτο βαθμό βάζοντας ένα τέλος στην ταλαιπωρία της, ακόμη και για την λήψη της μισθοδοσίας της, και παρέμεινε ως είχε η ποινή του πρωτοβαθμίου Δικαστηρίου για τον κον Τσούκα.

Μετά από όλα αυτά η αυλαία έπεσε για το πολύκροτο σκάνδαλο ΚΕΔΗΤ που τόσο απασχόλησε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ακόμη και τα αθηναϊκά. Το σκάνδαλο που αποτέλεσε πεδίο μάχης των πολιτικών παρατάξεων του αειμνήστου Παυλή – και των παρατάξεων του Σμυρνιώτη – Τσιαμούλου – Τζιούμη. Η δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι υπεύθυνος για αυτό (από αυτούς που τουλάχιστον έφθασαν στην δικαιοσύνη) είναι ο τέως Πρόεδρος της, παρά τα όσα βαρύγδουπα ο ίδιος εξαπέλυε την περίοδο εκείνη στα Δημοτικά Συμβούλια και στα μέσα ενημέρωσης περί μεγάλων αποκαλύψεων που θα έκαμε και παρά τις απειλές του ότι η δικαιοσύνη θα τον δικαίωνε.

Το ερώτημα όμως που μένει σε όλους εμάς και κυρίως αυτό που πρέπει να προβληματίσει τις μετέπειτα δημοτικές αρχές είναι με αυτά που έλειψαν την θα γίνει ? Ενδιαφέρθηκε κανείς η τελικά να τα αναζητήσει από τον Υπεύθυνο η τελικά  το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να γίνεται «πολιτική» αντιπαράθεση και «πολιτικός» θόρυβος. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr