Προληπτικές απολυμάνσεις και παράταση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Μαρτίου 14, 2021 0
Προληπτικές απολυμάνσεις και παράταση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας και κατ΄ επέκταση ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας παραμένουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου μέχρι την Δευτέρα 22 Μαρτίου και ώρα 06:00.

Ως εκ τούτου συνεχίζουν να ισχύουν τα μέτρα ως είχαν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) και τα οποία αναλυτικά αναφέρονται στην ιστοσελίδα Covid19.gov.gr.

Κατόπιν εισηγήσεως της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων η εκπαιδευτική διαδικασία σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες θα συνεχιστεί υπό το καθεστώς τηλεκπαίδευσης μέχρι τις 29 Μαρτίου σε όλη την επικράτεια.

Ύστερα από ενημέρωση τα ενεργά επιβεβαιωμένα κρούσματα στον Δήμο μας, σήμερα Κυριακή 14 Μαρτίου, ανέρχονται συνολικά σε 14. Έχουν δοθεί οι οδηγίες στις στενές επαφές και ακολουθούν το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Υπάρχει έντονη ανησυχία των ειδικών καθώς παρατηρείται αυξημένη διασπορά των κρουσμάτων και εφιστούν ιδιαίτερα την προσοχή μας στον περιορισμό των επαφών.

Στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής εξάπλωσης του κορωνοϊού ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας:
 Συνεχίζει τις προληπτικές απολυμάνσεις οι οποίες θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους καθώς και στα δημοτικά κτίρια.
 Προγραμματίζει τις επόμενες ημέρες να διενεργηθούν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού.

Να τονίσουμε για άλλη μια φορά πως πρέπει να περιοριστούν, όσο το δυνατόν, οι μετακινήσεις και οι επαφές μεταξύ των πολιτών. Ας προσπαθήσουμε όλοι να είμαστε πιο συνεπείς στην τήρηση των μέτρων.
Φτάνουμε στο τέλος αυτής της περιπέτειας αλλά δεν πρέπει να υποτιμούμε τον αόρατο εχθρό. Συνεχίζουμε ακόμη εντατικά να τηρούμε τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.
Φοράμε μάσκα – Κρατάμε αποστάσεις – Μένουμε ασφαλείς

  • κορωνοιος

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr