Κ. Τζιούμης: “Κάνουμε δουλειά διασφαλίζοντας την καλύτερη ποιότητα και ποσότητα νερού στους δημότες μας”

Φεβρουαρίου 05, 2021 0
Κ. Τζιούμης: “Κάνουμε δουλειά διασφαλίζοντας την καλύτερη ποιότητα και ποσότητα νερού στους δημότες μας”
“Κατασκευή Δικτύου Ύδρευσης και Μεταφοράς νερού στις Τ.
Κ. Κολλίνες – ΑΓ. Βαρβάρας της Δ.Ε. Σκυρίτιδας του Δήμου Τρίπολης”.

Την Πέμπτη 4/2/2021, το ΔΣ της ΔΕΥΑΤ ομόφωνα ενέκρινε αρχικά το πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου “Κατασκευή Δικτύου Ύδρευσης και Μεταφοράς νερού στις Τ.Κ. Κολλίνες – ΑΓ. Βαρβάρας της Δ.Ε. Σκυρίτιδας του Δήμου Τρίπολης”, προϋπολογισμού 920.000,00 € (χωρίς ΦΠΑ),  χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και ακολούθως, ανακήρυξε ως οριστικό ανάδοχο κατασκευής του ανωτέρω έργου, τον πρώτο εκ των συμμετεχόντων οικονομικών φορέων (κατά σειρά μειοδοσίας) που οι προσφορές τους κρίθηκαν παραδεκτές, δηλαδή της εργοληπτικής επιχείρησης Α.Γ.Τ. Ανώνυμη Τεχνική Εταιρία με δ.τ. «AGT constructions Α.Τ.Ε.».

 Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του έργου μεταφοράς νερού με νέο αγωγό για την ύδρευση των τοπικών κοινοτήτων Αγίας Βαρβάρας – Κολλίνες της Δ.Ε. Σκυρίτιδας, η κατασκευή ενδιάμεσης δεξαμενής καθώς και η εγκατάσταση του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

  Το έργο τοποθετείται στο Νότιο τμήμα της Δ.Ε. Σκυρίτιδας και καλείται να παίξει σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο αφού οι Τ.Κ. Κολλίνες - Αγίας Βαρβάρας υδρεύονται από μικροπηγές αλλά και γεωτρήσεις με μικρές παροχές που αδυνατούν να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες σε νερό, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο.

 Η προθεσμία περαίωσης του έργου ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

 Ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης δήλωσε τα εξής:Θα πρέπει να τονισθεί ότι οι Τ.Κ. Κολλίνες – ΑΓ. Βαρβάρας του Δήμου Τρίπολης, παρουσιάζουν έντονο τουριστικό ενδιαφέρον και επομένως το πρόβλημα της ύδρευσης είναι καθοριστικό. Κατά συνέπεια απαιτείται η κατασκευή δικτύου μεταφοράς νερού από τη γεώτρηση της Δ.Ε. Σκυρίτιδας στη θέση "Αχούρι", η οποία μεταφορά νερού θα πραγματοποιείται με τη κατασκευή αγωγού μήκους 6.800m καθώς επίσης και με μια νέα δεξαμενή στην ΤΚ Αγ. Βαρβάρας. Με το έργο αυτό διασφαλίζουμε την καλύτερη ποιότητα πόσιμου νερού και μειώνουμε στο ελάχιστο μελλοντικά υδρευτικά προβλήματα της συγκεκριμένης περιοχής, υπηρετώντας την καθημερινότητα των δημοτών μας. Τέλος, οφείλω να ευχαριστήσω τους κκ Μπάκο Δημήτρη και Καϋμενάκη Γιάννη, οι οποίοι ευγενώς και χωρίς κανένα αντάλλαγμα, παραχώρησαν στην Επιχείρησή μας, ένα οικόπεδο με υπάρχουσα γεώτρηση, προκειμένου να υλοποιήσουμε το εν λόγω έργο ύδρευσης”.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr