Τηλεδιάσκεψη Καμπύλη με Κοντοζαμάνη, Τσιόδρα και την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους

Ιανουαρίου 27, 2021 0
Τηλεδιάσκεψη Καμπύλη με Κοντοζαμάνη, Τσιόδρα και την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους
Πραγματοποιήθηκε σήμερα τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας, του λοιμωξιολόγου κ.
Σωτήρη Τσιόδρα και της Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Άστρους κ. Πηγής Περδικάκη.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και η Διευθύντρια τους ενημέρωσαν για την πορεία των κρουσμάτων, τις ενέργειες όπου έχουν γίνει από τον Δήμο και από το Κέντρο Υγείας και τα αποτελέσματα των σημερινών τεστ που πραγματοποιήθηκαν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον Δήμο μας. Τόσο ο κ. Κοντοζαμάνης όσο και ο κ. Τσιόδρας έδωσαν διευκρινίσεις και κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με την αντιμετώπιση της εξέλιξης της διασποράς του ιού.

Σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος αναφέρει:

Ο Δήμος μας είναι σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας και με όλους τους αρμόδιους φορείς ακολουθώντας τις οδηγίες για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των κρουσμάτων.  

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι σήμερα βρίσκονταν στον Δήμο τρία κλιμάκια του ΕΟΔΥ όπου διενήργησαν προληπτικούς ελέγχους ανίχνευσης κορωνοϊού σε κατοίκους του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Λήφθηκαν συνολικά 580 δείγματα, εκ των οποίων ένα ήταν θετικό.

Ύστερα και από τους σημερινούς ελέγχους τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον Δήμο μας, έως σήμερα Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, ανέρχονται συνολικά σε 17.

Να τονίσουμε για άλλη μια φορά πως πρέπει να περιοριστούν, όσο το δυνατόν, οι μετακινήσεις και οι επαφές μεταξύ των πολιτών. Παράλληλα επισημαίνουμε πως είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους.

Τηρούμε τα μέτρα προστασίας – μένουμε ασφαλείς.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr