ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιστολή της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Αρκαδίας

Ιανουαρίου 20, 2021 0
Επιστολή της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Αρκαδίας
Επιστολή της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Αρκαδίας προς το προεδρείο της ΕΛΜΕ, τα μέλη του ΔΣ  και όλους τους εκπαιδευτικούς στα Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ του Νομού Αρκαδίας.
..

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς το προεδρείο της ΕΛΜΕ, τα μέλη του ΔΣ  και όλους τους εκπαιδευτικούς στα Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ του Νομού Αρκαδίας...

     Συνάδελφοι, γνωρίζετε ότι σε εποχή πανδημίας και εγκλεισμού με κλειστά τα σχολεία η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας έχουν “φουλάρει τις μηχανές” τους και συνεχίζουν το αντιλαϊκό τους έργο.

     Με εκφρασμένη την καθολική αντίθεση του κλάδου μας (η αποχή έφθασε το 95%) προχώρησαν  στην ανακήρυξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η εκλογή τους έγινε κάτω από το 1% των εν δυνάμει ψηφοφόρων.

      Έφεραν και ψήφισαν στη βουλή νέο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση που καμία σχέση δεν έχει με την ανάγκη αναβάθμισή της. Είναι νομοσχέδιο που εκτός των άλλων βαφτίζει επαγγελματική γνώση εφήμερες δεξιότητες (π.χ. με την ίδρυση των ΣΕΚ). Μέσα στο ίδιο νομοσχέδιο προσθέτει και τροπολογία που τσαλαπατά τα δικαιώματα των αναπληρωτών.

     Παρόλη την καθολική αντίθεση του κλάδου μας στην ηλεκτρονική ψηφοφορία για ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, (η αποχή έφθασε το 93% στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ στο νομό μας στο  90 %) προχώρησαν στην ανακήρυξη δήθεν «αιρετών» για τη συγκρότηση των Υ.Σ.

     Πρόσφατα έφερε άλλο νομοσχέδιο φωτιά που μέσα στην "καραντίνα" αλλάζει τον τρόπο πρόσβασης στα ΑΕΙ με στόχο τον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών. Μάλιστα αξιοποιεί και την προβοκατόρικη δράση διαφόρων ομάδων που καμιά σχέση δεν έχουν με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα ιδρύοντας αστυνομικό σώμα  μέσα στα ΑΕΙ για να επιβάλλει το δόγμα νόμος και τάξη στους φοιτητικούς αγώνες και διεκδικήσεις. (Δεν έχουν παρά να τοποθετήσουν σε αυτό το αστυνομικό

σώμα διοικητή τον Καλαμπόκα και υποδιοικητή τον Κορκονέα).

     Ετοιμάζουν νέο σύστημα διορισμών (οι διορισμοί βέβαια είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο της εποχής μας) στο οποίο θα υπάρχει συνέντευξη… δηλαδή στα σχολεία θα μπαίνουν μόνο τα «δικά μας» παιδιά.

    Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά το ΔΣ με αποκλειστική ευθύνη του προεδρείου έχει να συνεδριάσει τουλάχιστον δυο μήνες.  Έχει ουσιαστικά «κατεβάσει  τα ρολά»  διευκολύνοντας  την κυβερνητική πολιτική, τις στοχεύσεις του ΥΠΕΠΘ. Έχει μεγάλη ευθύνη το προεδρείο και η πλειοψηφία του ΔΣ (ΔΑΚΕ) που παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μελών του ΔΣ δεν έχει συνεδριάσει ακόμη για να πάρει αποφάσεις για αυτές τις εξελίξεις. Το μόνο που κάνει είναι κατά περιόδους να αναμεταδίδει κεντρικές ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ χωρίς να ιεραρχεί και να εξειδικεύει τα καθήκοντα που απορρέουν  από θέματα που τίθενται ή προκύπτουν ακόμη και από αυτές τις ανακοινώσεις. Το ΔΣ οφείλει να προτείνει και να διεκδικεί λύσεις.

     Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που έδωσαν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ανταποκριθούν σε δύσκολες συνθήκες εκπαιδευτικό τους έργο έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Έχουν μείνει μόνοι τους . Ο συνδικαλισμός, το σωματείο  είναι «όπλο», αποκούμπι, μετερίζι διεκδίκησης και αγώνα και όχι παραμάγαζο της διοίκησης και της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν είναι δικαιολογία η πανδημία και τα μέτρα γιατί ο αριθμός των μελών του ΔΣ είναι μικρός (7) και υπάρχουν χώροι. Υπάρχει όμως και η λύση της τηλεσυνεδρίασης και μάλιστα η δυνατότητα της παρακολούθησής της από όποιο συνάδελφο το επιθυμεί.

       Η στάση αυτή του προεδρείου είναι προκλητική και δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

      Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους σε όλα τα Γυμνάσια , τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ του Νομού και τους καλούμε να απαιτήσουν μαζί μας να συνεδριάσει τώρα το ΔΣ και να πάρει αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:

  1. Την παραίτηση των "εκλεγμένων" στα υπηρεσιακά συμβούλια από τις εκλογές - παρωδία. Υπάρχει η εκφρασμένη θέση του κλάδου για παράταση της θητείας των αιρετών έως ότου το επιτρέψουν οι συνθήκες για δια ζώσης εκλογές.
  2. Το νέο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση να απορριφτεί γιατί όχι μόνο δεν απαντά στην ανάγκη για ουσιαστική αναβάθμιση και στήριξης της ΤΕΕ αλλά κάνει και βήματα πίσω με στροφή στην εφήμερη κατάρτιση και όχι μόνο.
  3. Το νέο σύστημα πρόσβασης που προσθέτει νέους ταξικούς φραγμούς και φίλτρα στην πρόσβαση στα ΑΕΙ.
  4. Να δοθεί τώρα παράταση της διάρκειας του πρώτου τετραμήνου. Να κατατεθεί η βαθμολογία σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μετά το άνοιγμα των σχολείων. Αν συνεχιστεί ο εγκλεισμός να παραδοθεί η βαθμολογία ενιαία για τα δυο τετράμηνα στο τέλος της χρονιάς.
  5. Το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και όχι όπως έγινε στα δημοτικά με μόνο επιπλέον μέτρο τα ανοιχτά παράθυρα και την κουβέρτα.
  6. Την οργάνωση του αγώνα και της αντεπίθεσης των εκπαιδευτικών.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr