Αποτελέσματα 3ου κύκλου rapid tests στο Δήμο Γορτυνίας με ένα θετικό, σε κάτοικο Τοπικής Κοινότητας

Ιανουαρίου 05, 2021
Αποτελέσματα 3ου κύκλου rapid tests στο Δήμο Γορτυνίας με ένα θετικό, σε κάτοικο Τοπικής Κοινότητας
Ύστερα από την ύπαρξη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε οικισμό του Δήμου Γορτυνίας, ο Δήμος προχώρησε σε 3ο κύκλο δειγματοληπτικών ελέγχων με rapid tests, με την εκ νέου πρόσκληση κλιμακίου του Ε.
Ο.Δ.Υ..

Τη Δευτέρα 04 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι με rapid tests σε κατοίκους στο Κέντρο Υγείας των Τροπαίων, στο Περιφερειακό Ιατρείο της Βυτίνας, στο Κοινοτικό Γραφείο της Νυμφασίας και στο Πνευματικό Κέντρο της Μυγδαλιάς από κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ..

Παρόντες στους ελέγχους ήταν μέλη της Δημοτικής Αρχής, που συντόνισαν τη δράση. Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά, αφού ανάμεσα σε 220 rapid tests, βρέθηκε μόλις ένα θετικό, σε κάτοικο από την Τοπική Κοινότητα Μυγδαλιάς.

Στο Δήμο Γορτυνίας έχουν πραγματοποιηθεί από την έναρξη της συνεργασίας του Δήμου με τα κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.Υ., πάνω από 700 rapid tests με το ποσοστό των θετικών να παραμένει εξαιρετικά χαμηλό, μόλις 2 στο σύνολο. Αναδεικνύεται έτσι, τόσο η ανταπόκριση του κόσμου, όσο και η τήρηση των μέτρων για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Στάθης Κούλης, ανέφερε σε δήλωσή του:

«Αναλάβαμε γρήγορα δράση. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την επιβεβαίωση των κρουσμάτων στην Τοπική Κοινότητα Μυγδαλιάς, στάλθηκε η πρόσκληση στο κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ., για τη διενέργεια μιας ακόμη σειράς από test στο Δήμο Γορτυνίας. Τα αποτελέσματα είναι τόσο ενθαρρυντικά όσο και αναμενόμενα. Τα θετικά κρούσματα στην Τοπική Κοινότητα Μυγδαλιάς είναι ασυμπτωματικά και έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Σε αυτή μας την προσπάθεια, να αποκτήσουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα για τη διασπορά του κορωνοϊού στο Δήμο, χαίρομαι που συμμετέχουν οι δημότες. Ας προσπαθήσουμε όλοι να κρατήσουμε χαμηλά το ποσοστό διασποράς του ιού στο Δήμο, τηρώντας σχολαστικά τα μέτρα και μένοντας ασφαλείς. Η Δημοτική Αρχή παραμένει δίπλα στους δημότες και σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε υγειονομικής κρίσης».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr