Κώστας Τζιούμης: «Θωρακίζουμε την Τρίπολη»

Δεκεμβρίου 01, 2020 0
Κώστας Τζιούμης: «Θωρακίζουμε την Τρίπολη»
Ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο για τον Δήμο Τρίπολης εντάσσεται στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ.

Η β’ φάση εφαρμογής του προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει με το νέο έτος.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο αντιπλημμυρικό έργο το οποίο αφορά την περιοχή Φιλικών και την περιφερειακή οδό ΟΗΕ, προϋπολογισμού 2.500.000 €.

Στην περιοχή δεν υφίσταται δίκτυο ομβρίων υδάτων και μέχρι σήμερα τα όμβρια διοχετεύονται μέσω τεχνικών έργων στα υφιστάμενα ρέματα ή στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, όπου και λιμνάζουν, δημιουργώντας πλημμυρικά φαινόμενα. Επίσης, το έργο συμβάλει στον πολύ σημαντικό διαχωρισμό των δικτύων αποχέτευσης ομβρίων και αποχέτευσης ακαθάρτων για τη σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού Τρίπολης.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, αναφέρει: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, καθώς, για την θετική εξέλιξη που αφορά την ένταξη του σπουδαίου αντιπλημμυρικού έργου για την πόλη της Τρίπολης.
Προηγήθηκαν πολλές επαφές και επικοινωνίες με το Υπουργείο Εσωτερικών και παρά το γεγονός ότι αρχικά το πρόγραμμα δεν προέβλεπε αντιπλημμυρικά έργα, εν τέλει –μέσα από τη συνεργασία μας – πέτυχαμε αυτή την ευτυχή κατάληξη.
Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο των πλημμυρών σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της πόλης και η ένταξή του στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ήταν επακόλουθο της σκληρής δουλειάς και της σωστής προετοιμασίας του Δήμου Τρίπολης και της ΔΕΥΑΤ, όλο το προηγούμενο διάστημα.»

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr