Επιστολή της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας στον Υπουργό Ανάπτυξης

Νοεμβρίου 23, 2021 0

Επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, έστειλε η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας «Ξένιος Κύνουρος», ζητώντας την ένταξη των μη κύριων καταλυμάτων στον νέο αναπτυξιακό νόμο.

Στην επιστολή αναφέρεται:

Προς:
Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνη  ΓεωργιάδηΠρος : 

Κοινοποίηση : 

Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα

Βουλευτή Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνο Βλάση


Θέμα:  Πρόταση για την ένταξη των μη κύριων καταλυμάτων στον νέο αναπτυξιακό νόμο

Κύριε Υπουργέ,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για ότι κάνετε για τον κλάδο μας μέχρι σήμερα και να σας ζητήσουμε να εστιάσετε σε ένα θέμα, που είναι φλέγον για τον τουρισμό και αφορά την δυνατότητα ένταξης των μη κύριων καταλυμάτων, στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

   Όπως γνωρίζετε,  το τελευταίο διάστημα ο κλάδος μας πέρασε μία πολύ δύσκολη περίοδο και έτσι η οικονομική ενίσχυση από τον αναπτυξιακό θα αποτελούσε μία ανάσα για τις επιχειρήσεις, που θα επιθυμούσαν να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Δυστυχώς όμως στα υπαγόμενα επενδυτικά σχέδια, δεν περιλαμβάνονται τα Μη κύρια καταλύματα Ν4276/14. Παρ’ όλα αυτά, σας γνωρίζουμε  ότι στην Ελληνική επαρχία, στις περιοχές που δεν έχουμε ανεπτυγμένο τουρισμό, σε χωριά και οικισμούς αναπτύσσονται μόνο μικρομεσαίες επιχειρήσεις με αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα- μη κύρια τουριστικά καταλύματα (τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες με αυτοτέλεια λειτουργίας  και ενοικιαζόμενα δωμάτια- διαμερίσματα). Τα καταλύματα αυτά, εξυπηρετούν κυρίως τον οικογενειακό και εναλλακτικό τουρισμό και συμβάλουν στην τοπική ανάπτυξη. Ως εκ τούτου, κατά την άποψή μας θα πρέπει να ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο και τα καταλύματα αυτής της μορφής. Το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ σημαντικό για τον κλάδο μας, διότι αυτή την στιγμή κινδυνεύουν να αποκλειστούν το 85% των τουριστικών μονάδων της περιοχής μας, κάτι το οποίο δεν βοηθά στην επιβίωση και ανάπτυξη των μονάδων αυτών.

Τα μη κύρια καταλύματα της ένωσης  μας, αποτελούν  ατμομηχανή για τον τουρισμό, έτσι κρίνεται απαραίτητη η δυνατότητα μιας τέτοιας οικονομικής ενίσχυσής τους, ώστε να αναβαθμισθούν τα  καταλύματα και να προαχθεί ο τουρισμός γενικότερα.

Ως Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας,  η οποία αντιπροσωπεύει το σύνολο των τουριστικών καταλυμάτων της Βόρειας Κυνουρίας και παλεύει καθημερινά για την ανάδειξή του τόπου μας,  αιτούμεθα την δυνατότητα ένταξης των μη κύριων καταλυμάτων, στον νέο αναπτυξιακό νόμο. 

Συμπληρωματικά, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τα κριτήρια ένταξης θα πρέπει να είναι ευέλικτα και να μην οδηγούν σε αποκλεισμούς καθώς  και τα κύρια και τα μη κύρια καταλύματα, της περιοχής μας τουλάχιστον, λειτουργούν εποχιακά.

Για τους λόγους αυτούς, θα θέλαμε να λάβετε σοβαρά υπ’ όψη το αίτημά μας  αυτό και ευελπιστούμε ότι με την απόφασή σας, τα καταλύματά μας θα μπορούν να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ. της

Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων

 Ανατολικής Αρκαδίας

« Ξένιος Κύνουρος»

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr