Σε ημερίδα της ΚΕΔΕ ο νέος δήμαρχος Νοτιάς Κυνουρίας Μανώλης Δολιανιτης

Δεκεμβρίου 02, 2023 0
Σε ημερίδα της ΚΕΔΕ ο νέος δήμαρχος Νοτιάς Κυνουρίας Μανώλης Δολιανιτης
Με αμείωτη ένταση η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας προετοιμάζεται για να αναλάβει τα καθήκοντά της.

Μετά το σεμινάριο για τους Δημοτικούς Συμβούλους της Νέας Πορείας που έγινε στο Λεωνίδιο ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ.

Μανώλης Δολιανίτης παρακολούθησε ένα ειδικό σεμινάριο για Αιρετούς που έγινε στην Αθήνα με θέμα την προετοιμασία ενόψει τη νέας Δημοτικής Περίοδου 2024 - 2028 ενώ την Τετάρτη 29/11/23 καλεσμένος του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Λάζαρου Κυρίζογλου ( Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης ) παρακολούθησε τις εργασίες του Συνεδρίου που διοργανώθηκε στην Αθήνα με ευθύνη της ΚΕΔΕ και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ( ΕΕΤΑΑ ).

Η ενημερωτική Ημερίδα της ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ υποστηρίχθηκε από τις ΠΕΔ Πελοποννήσου και Αττικής και είχε ως κεντρικό στόχο την καλύτερη ενημέρωση των νέων Δημάρχων κατά την εκκίνηση της Δημοτικής Περιόδου 2024 -2028.

Στελέχη της ΚΕΔΕ, της ΕΕΤΑΑ και των αρμόδιων Υπουργείων  μαζί με ειδικούς επιστήμονες  είχαν αναλάβει τις εισηγήσεις της Ημερίδας και αναφέρθηκαν στο νέο Σύστημα Διακυβέρνησης των Δήμων, στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό και διοικητικό σχήμα της χώρας, στα νέα  χρηματοδοτικά εργαλεία των Δήμων και στα οικονομικά των Δήμων (οικονομική διοίκηση και δημοσιονομική διαχείριση).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι εισηγήσεις για την κλιματική αλλαγή, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Δήμων, τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και την επικοινωνιακή πολιτική των ΟΤΑ.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Μανώλης Δολιανίτης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πολλούς Δήμαρχους από ολόκληρη την Ελλάδα. με Υπουργούς της Κυβέρνησης αλλά και με υπηρεσιακά στελέχη των ΠΕΔ και των Διαχειριστικών Φορέων.

Αναφερόμενος στην Ημερίδα της ΚΕΔΕ που παρακολούθησε, ο νέος Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Μανώλης Δολιανίτης δήλωσε: " Πήραμε πολλά πράγματα από την Ημερίδα αυτή και ακούσαμε με ενδιαφέρον τις εξαιρετικές εισηγήσεις. Θέλω να συγχαρώ την ΚΕΔΕ γι αυτή την πρωτοβουλία και να τονίσω ότι η επιτυχία ενός Δήμου στη νέα Δημοτική Περίοδο θα εξαρτηθεί από την καλή προετοιμασία και τη συνεργασία που θα έχουμε με τους αρμόδιους φορείς. Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε από όλες τις πλευρές αυτό που δικαιούται ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας. Ξεκινάμε με καλή διάθεση και με πνεύμα συνεργασίας προς όλους. Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον και δηλώνουμε αποφασισμένοι να πετύχουμε"

#ΜΑΝΩΛΗΣ_ΔΟΛΙΑΝΙΤΗΣ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr