ΣΑΟΟ: εξόρμηση στην περιοχή της Μεγαλόπολης

Νοεμβρίου 29, 2023 0
ΣΑΟΟ: εξόρμηση στην περιοχή της Μεγαλόπολης
Μια εξόρμηση στην περιοχή της Μεγαλόπολης θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ].

Πρόκειται για εξόρμηση που συνδυάζει πεζοπορία, φυσιολατρία, ιστορία, και λαογραφία.

Θα γίνει μια κυκλική πορεία με αφετηρία και τερματισμό τους Χράνους. Ξεκινώντας από εκεί θα κατηφορίσουμε στο ρέμα της Αγίας Θεοδώρας και θα ανηφορίσουμε στη σιδηροδρομική γέφυρα Σαφλά. Θα ακολουθήσει πορεία πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή με κατάληξη στους Χράνους. Θα περάσουμε από γεφύρια, σήραγγες και από τον ερειπωμένο, πλέον, σιδηροδρομικό σταθμό του Ίσαρη, περνώντας μέσα από το εντυπωσιακό δρυοδάσος της Μεγαλόπολης. Η πορεία θα διαρκέσει 3.30’ και είναι κατηγορίας A.

Στους Χράνους θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο με κατεύθυνση το Λεοντάρι. Πιθανή επίσκεψη στον ανακαινισμένο νερόμυλο Μωρόγιαννη στο γειτονικό χωριό Κάτω Γιανναίοι. Ξενάγηση στον βυζαντινό οικισμό του Λεονταρίου, που έχει κηρυχτεί παραδοσιακός, και επίσκεψη στο μεσαιωνικό κάστρο του.

Aναχώρηση λεωφορείου στις 8 το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Κολοκοτρώνη.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα γραφέα του συλλόγου, B. Δεκάζου 9 -11, τηλ.: 2710234980, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

#ΣΑΟΟ #σαοο_αρκαδιας

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr