Βόρεια Κυνουρια: Με δανεικά δεν γίνεται δουλειά - Τώρα ψηφίζουμε για δήμαρχο

Οκτωβρίου 02, 2023 0
Βόρεια Κυνουρια: Με δανεικά δεν γίνεται δουλειά - Τώρα ψηφίζουμε για δήμαρχο
Οι εκλογές για τον Δήμο πλησιάζουν και ο καθένας θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά τι θα κάνει όταν βρεθεί μπροστά στην κάλπη.

 Στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας ουσιαστικά έχουμε να διαλέξουμε μεταξύ του Γιώργου Καμπύλη που διεκδικεί ανανέωση της θητείας του στη δημαρχεία και του Δημήτρη Γκαύρου που έχει διατελέσει αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος για πάνω από δέκα χρόνια.

Δεν θα σταθώ σε προσωπικά χαρακτηριστικά και χαρακτηρισμούς που ακούγονται δεξιά και αριστερά σε επίπεδο κουτσομπολιού για τον καθένα από τους δύο υποψηφίους.

Εδώ δεν ψηφίζουμε για τον καλύτερο ρήτορα ούτε για συγγραφέα ή ποιητή.

Άλλωστε θεωρούμε ως αυτονόητο ότι ο καθένας μπορεί να λέει δυο κουβέντες και να γίνεται αντιληπτός τι εννοεί και επίσης ότι μπορεί να γράφει πέντε λέξεις στη σειρά, να φτιάχνει μια πρόταση και να βγαίνει νόημα. Αλλά και αυτά σε έσχατη λύση - αν υπάρχει σχετική αδυναμία - υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπιστούν με έναν αντ’αυτού.

Την Κυριακή των εκλογών ψηφίζουμε για αυτόν που μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα.

Επιλέγουμε έναν άνθρωπο που να έχει γνώσεις, επαφές και γνωριμίες και κυρίως επαφή με τον «έξω» κόσμο.

Να έχει παραστάσεις για το τι συμβαίνει εκτός των στενών ορίων ενός επαρχιακού δήμου. Να έχει ιδέες και προτάσεις για το πώς θα τις υλοποιήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Όπως και να το κάνουμε τα προβλήματα του τόπου δεν λύνονται στα καφενεία και στα ούζα και οι ευκαιρίες ανάπτυξης δεν βρίσκονται στα πανηγύρια και στα τραπέζια που είναι μπροστά στην πίστα δίπλα στο ηχείο με το κλαρίνο. Ούτε στο καρτέρι για την μπεκάτσα.

Καλές οι πρωτιές και εκεί αλλά τώρα δεν αποφασίζουμε για αυτό. Καλά και τα δανεικά, αλλά έτσι δουλειά δε γίνεται.

Εδώ χρειάζεται αγώνας, τρέξιμο και επαφές στα κέντρα λήψεις αποφάσεων.

Χρειάζεται να σηκώνεις το τηλέφωνο και αν χρειαστεί να βάλεις και καμιά φωνή στον αρμόδιο υπουργό για να πάρεις τη μια υπογραφή που χρειάζεται για να προχωρήσει ένα έργο ή να ξεμπλοκάρει η χρηματοδότηση.

Για να τα κάνεις αυτά όμως πρέπει να ξέρεις που πέφτει για παράδειγμα το υπουργείο Οικονομικών, πού είναι η οδός Νίκης στην Αθήνα και να μην περιμένεις μία ώρα στο πεζοδρόμιο μέχρι ο θυρωρός να βεβαιώσει ότι είσαι πράγματι δήμαρχος για να σε αφήσει να περάσεις.

Όλοι θέλουμε να βλέπουμε τους τοπικούς άρχοντες στα χωριά μας και έξω από τα σπίτια μας. Και καλά κάνουμε.

Αλλά είναι εξίσου σημαντικό ίσως και σημαντικότερο να βλέπουμε τον δήμαρχο σε ένα υπουργικό γραφείο και μέσα στην Περιφέρεια να διεκδικεί και να ζητά περισσότερα για τον Δήμο.

Δεν είναι εύκολο και δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη.

Την Κυριακή των εκλογών ψηφίζουμε για το μέλλον και όχι για να γυρίσουμε μια δεκαετία πίσω, ούτε για να ξεχρέωσουμε τα δανεικά των άλλων.

Θράσος Χάνδακας

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr