Ορειβατική συνάντηση στο Μαίναλο

Σεπτεμβρίου 28, 2023 0
Ορειβατική συνάντηση στο Μαίναλο
Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων (ΣΑΟΟ) και ο Δήμος Τρίπολης συνδιοργανώνουν μια ακόμη ορειβατική και περιβαλλοντική συνάντηση.

Αυτή τη φορά στο Κεντρικό Μαίναλo, με επίκεντρο τα ιστορικά χωριά Αλωνίσταινα και Λιμποβίσι, θα εγκαινιαστεί το εξαιρετικό μονοπάτι που συνδέει την Αλωνίσταινα, πατρίδα της μάνας του Γέρου του Μοριά, Ζαμπέτας Κωτσάκη, με το λίκνο της ελευθερίας, το Λιμποβίσι, πατρίδα του πατέρα του, κλεφταρματολού της προεπαναστατικής περιόδου, Κωνσταντή Κολοκοτρώνη.

Το μονοπάτι διασχίζει υπέροχο ελατοδάσος, συστάδες δρυών, σφενδάμων και κέδρων, αλλεπάλληλες δολίνες και καταπράσινα ορεινά λιβάδια, σε ένα μέσο υψόμετρο 1400 μέτρων.

Εντοπίστηκε, καθαρίστηκε και σηματοδοτήθηκε από τον ΣΑΟΟ, σε καθαρά εθελοντική βάση, με τη διαχρονική στήριξη του Δήμου Τρίπολης. Στην, σχετικά εύκολη, πορεία των 4.30 ωρών θα πάρουν μέρος πολλοί ορειβατικοί σύλλογοι από τη νότια Ελλάδα.

Στόχος, η γνωριμία ενός μοναδικού φυσικού και ιστορικού χώρου του Κεντρικού Μαινάλου από τον κόσμο της πεζοπορίας, ώστε να αυξηθεί η ήπιας μορφής επισκεψιμότητα στην ορεινή Αρκαδία.

Ταυτόχρονα, αγωνιζόμαστε όλοι για την αποτροπή της τεράστιας οικολογικής και αισθητικής καταστροφής από την σχεδιαζόμενη άφρονα εγκατάσταση 15 γιγάντιων (180 μέτρα ύψος!) ανεμογεννητριών στην προστατευτέα από την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (EΠΜ) πανέμορφη, παρθένα και ελεύθερη οδοποιίας οροσειρά του Κεντρικού Μαινάλου.

Σύνθημά μας, μετά μάλιστα και τις ομόφωνες αποφάσεις όλων των φορέων της Αρκαδίας, συμπεριλαμβανομένων των Δήμων και της Περιφέρειας, είναι:

TO ΟΡΟΣ ΜΑΙΝΑΛΟ
Τo λίκνο της Επανάστασης του 21, το παγκόσμιο κέντρο του Αρκαδικού Ιδεώδους, ο παράδεισος βιοποικιλότητας, τοπίου και οικοπεριήγησης.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΠΟ ΑΙΟΛΙΚΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ
Καλούμε τους συμπολίτες μας να στηρίξουν έμπρακτα τις εκδηλώσεις μας και να απολαύσουν μαζί μας μια υπέροχη διαδρομή.

Αναχώρηση λεωφορείου στις 9 το πρωί της Κυριακής, από την πλατεία Κολοκοτρώνη της Τρίπολης.

Έναρξη πορείας από την Αλωνίσταινα στις 10.30 π.μ.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του ΣΑΟΟ, Β. Δεκάζου 9-11, τηλ.: 2710234989, (βραδινές ώρες),κινητό τηλ.: 6974740215, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.saoo.gr.

#ΣΑΟΟ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr