Ένταξη του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Σταθμού ισχύος 999 κWp στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας»

Σεπτεμβρίου 21, 2023 0
Ένταξη του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Σταθμού ισχύος 999 κWp στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας»
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών εντάχθηκε το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Σταθμού ισχύος 999 κWp στον Δήμο Β.
Κυνουρίας» με κωδικό ΟΠΣ 5202234 στο «ΤΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2021-2025».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.091.200,00€ και θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 930.000,00€ από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και το υπόλοιπο από ιδίους πόρους.

Η παρούσα πράξη αφορά την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Σταθμού ισχύος 999 kWp ιδιοκτησίας Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ο οποίος θα συνδεθεί στο δίκτυο ΜΤ του ΔΕΔΔΗΕ με την εφαρμογή του νόμου για τον εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό. Ο σταθμός θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια που θα διοχετεύεται στο δίκτυο και θα συμψηφίζεται με την απορροφώμενη ενέργεια από τις καταναλώσεις του Δήμου. Για τη μετατροπή του συνεχούς ηλεκτρικού ρεύματος που παράγουν τα Φωτοβολταϊκά πλαίσια θα χρησιμοποιηθούν οκτώ (8) αντιστροφείς συνεχούς ρεύματος σε εναλλασσόμενο ονομαστικής ισχύος 100kW AC ο καθένας. Οι αντιστροφείς θα συνδεθούν σε κατάλληλο υποσταθμό ανύψωσης τάσης 0,4/20 kV. Η σύνδεση του σταθμού θα γίνει στη Μέση Τάση σύμφωνα με τις οδηγίες του ΔΕΔΔΗΕ. Στο έργο θα χρησιμοποιηθούν συνολικά 2.220 Φωτοβολταϊκά πλαίσια μονοκρυσταλλικού πυριτίου ισχύος 450Wp.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Για άλλη μια φορά πρωτοπορούμε πανελλαδικά καθώς είμαστε ένας από τους πρώτους Δήμους που προχωράει στην κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού, ιδιοκτησίας του Δήμου. Με την κατασκευή του φωτοβολταϊκού σταθμού η παραγωγή του θα συμψηφίζεται με την κατανάλωση όλων των δημοτικών μετρητών και έτσι ο Δήμος θα καταστεί σχεδόν ενεργειακά αυτόνομος. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου στόχος μας ήταν η μείωση των πάγιων δαπανών και η οικονομική οργάνωσή του. Ένας τρόπος για να το πετύχεις αυτό και με σεβασμό στο περιβάλλον είναι η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Με συντονισμένες προσπάθειες εδώ και αρκετούς μήνες εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του σταθμού. Με σχέδιο, όραμα, υπομονή, επιμονή και πολλή δουλειά καταφέραμε την υλοποίηση της μεγαλύτερης επένδυσης που έχει γίνει ποτέ στον Δήμο μας καθώς από τον Φωτοβολταϊκό Σταθμό θα παράγεται ετησίως το 80% της κατανάλωσης του φωτισμού των κοινόχρηστων χώρων και των δημοτικών κτιρίων ενώ θα εξοικονομούνται περίπου 150.000,00€ ετησίως».

#καμπυλης_γεωργιος #ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr