Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση υποθαλάσσιου φωτισμού Λιμένα Παραλίου Άστρους»

Σεπτεμβρίου 21, 2023 0
Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση υποθαλάσσιου φωτισμού Λιμένα Παραλίου Άστρους»
Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση υποθαλάσσιου φωτισμού Λιμένα Παραλίου Άστρους», μεταξύ του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ.
Γιώργου Καμπύλη και του κ. Εμμανουήλ Μαρσέλλου, νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας LIGHTERGO ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΕ (LIGHTERGO).

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 192.000,00€ και κατόπιν της οικονομικής προσφοράς του αναδόχου ανατέθηκε με ποσό 191.065,52 €. Η παρούσα σύμβαση χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας και από Εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Η προθεσμία περαίωσής του είναι εκατό (100) ημερολογιακές ημέρες και αρχίζει από την υπογραφή της σύμβασης.

Το αντικείμενο του έργου αφορά στην προμήθεια με εγκατάσταση σε πλήρη λειτουργία υποβρυχίων προβολέων LED εξοικονόμησης ενέργειας, πράσινης τεχνολογίας στον Λιμένα του Παραλίου Άστρους. Η προμήθεια και τοποθέτηση των υποβρυχίων προβολέων LED, πέραν της αισθητικής αναβάθμισης και του καλλωπισμού του λιμανιού, θα διευκολύνει τη Ναυσιπλοΐα των εισπλεόντων/εκπλεόντων σκαφών, με αποτέλεσμα τον εύρυθμο και ασφαλή κατάπλου, την πρόσδεση, την παραμονή και τον απόπλου των σκαφών.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης ανοίγει ο δρόμος για την αναβάθμιση του σημαντικότερου λιμανιού του Δήμου μας, του Παραλίου Άστρους, το οποίο θα αρχίσει να αλλάζει όψη, λειτουργικά και αισθητικά. Στόχος μας είναι το λιμάνι να αποτελέσει σημεία αναφοράς αναβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα ζωής των δημοτών. Με την παράλληλη εκπόνηση μελετών για τη νομιμοποίηση και αναβάθμιση και των άλλων δύο λιμανιών του Δήμου μας δημιουργούμε πόλους έλξης επισκεπτών. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις για την ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr