Εκδηλώσεις για το 2ο διεθνές φεστιβάλ Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας

Αυγούστου 18, 2023 0
Εκδηλώσεις για το 2ο διεθνές φεστιβάλ Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας
Το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, δύο χρόνια από το θάνατο του μεγάλου μας Μίκη Θεοδωράκη, διοργανώνει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μίκη Θεοδωράκη ΑΡΚΑΔΙΕΣ ΖΑΤΟΥΝΑ, στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2023.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται με την πολύτιμη συμμετοχή του δήμου Γορτυνίας και της Μουσικής Βιβλιοθήκης  «Λίλιαν Βουδούρη»  του Συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής» , με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γρηγόρης Λαμπράκης και τον πρόεδρό του Γρηγόρη Λαμπράκη,  γιό του αγωνιστή.

Η έναρξη  των εκδηλώσεων θα γίνει το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023, στις 7 το απόγευμα, στο Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας και στον προαύλιο χώρο του, με:

-Αφιέρωμα στα 60 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, που θα περιλαμβάνει, εκδήλωση τιμής και  ομιλίες, για τα γεγονότα, για το Κίνημα των Λαμπράκηδων και για τον πρόεδρο και δημιουργό  της Νεολαίας των Λαμπράκηδων, Μίκη Θεοδωράκη.

-Εγκαίνια έκθεσης με Μουσειακά Εκθέματα, σε συνεργασία με τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής»  και το Ίδρυμα Γρηγόρης Λαμπράκης.

-Θα ακολουθήσει, μουσικό αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη, από την Πολιτιστική Ομάδα των εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ  του νομού Εύβοιας.

Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023, στις 11 το πρωί, θα γίνει  επιμνημόσυνη δέηση, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου  Ζάτουνας.

- Αμέσως μετά, στο «Καφενείο του Μίκη», θα ακολουθήσουν «μνήμες και διηγήσεις» για τον μεγάλο συνθέτη, οραματιστή, στοχαστή, αγωνιστή και πολιτικό, από φίλους του από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Παλαιστίνη και άλλες χώρες.

-Στις 12.30 μ.μ., θα γίνει η τοποθέτηση σε υπαίθριο χώρο και σε ειδικό κιόσκι, της  μεγέθυνσης, ενός σπάνιου ντοκουμέντου,   του ιδιόχειρου χάρτη – σχεδίου  απόδρασης  του Μίκη, από τη Ζάτουνα.

-Στις 7.30 μ.μ.  θα γίνει η παρουσίαση  του σχεδίου  του ΨΗΦΙΑΚΟΥ  - ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, από το διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου, το δήμο Γορτυνίας, τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» και την εταιρία ΝΟVA, ως ανάδοχο υλοποίησης του έργου.

-Θα ακολουθήσει Μουσικό Αφιέρωμα από την Παιδική -  Εφηβική Χορωδία του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας , με τον μαέστρο Στέφανο Καρδιόλακα.

#εκδηλωση

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr