ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση μνήμης 14 εκτελεσθέντων στη θέση Καταραχούλια της τοπικής κοινότητας Ισώματος Καρυών

Νοεμβρίου 01, 2022 0
Εκδήλωση μνήμης 14 εκτελεσθέντων στη θέση Καταραχούλια της τοπικής κοινότητας Ισώματος Καρυών
Ο Δήμος Μεγαλόπολης και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μεγαλόπολης σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Ισώματος Καρυών και την Ένωση Ισιωματαίων Καρυών πραγματοποίησαν την ετήσια εκδήλωση στη μνήμη των 14 εκτελεσθέντων Εφεδροελασιτών Ανταρτών που πάλευαν τον Γερμανό καταχτητή, τον…

Η εκδήλωση ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου με Θεία Λειτουργία και τέλεση Μνημόσυνου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της Δημοτικής Κοινότητας Ισώματος Καρυών.

Ακολούθησε η Επιμνημόσυνη Δέηση στα Καταραχούλια τη θέση μαρτυρίου των 14 εκτελεσθέντων. Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Μεγαλόπολης Δημήτρης Σιέμπος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Κυριακόπουλος, εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγαλόπολης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Μιχόπουλος, Γιώργος Μαρκολιάς, Πολύβιος Κακκαβάς, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ισώματος Καρυών Γιάννης Σωτηρόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Χρήστος Κουμουνδούρος, εκπρόσωποι των Αντιστασιακών Οργανώσεων ΠΟΕΑ και ΠΕΑΕΑ, η Πρόεδρος της Ένωσης Ισιωματαίων Καρυών Μαρία Αγγελοπούλου με άλλα μέλη του Συλλόγου και Συγγενείς και Φίλοι των Εκτελεσθέντων.

Μετά την Επιμνημόσυνη Δέηση, σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης έγινε το Προσκλητήριο των Νεκρών και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη τους.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Ένωσης Μαρία Αγγελοπούλου εκφώνησε λόγο για όσα διαδραματίσθηκαν στις 24 Οκτωβρίου 1943, για την εν ψυχρώ εκτέλεση των 14 Εφεδροελασιτών και την σημασία που έχει σήμερα και για το μέλλον να τιμούμε τη μνήμη αυτών των παλληκαριών σε πνεύμα ενότητας και ετοιμότητας του λαού για την προάσπιση των Εθνικών μας Δικαίων.

Η τελετή συνεχίστηκε με την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο από τους Επισήμους, τους εκπροσώπους ΠΟΕΑ, ΠΕΑΕΑ, την Ένωση Ισιωματαίων Καρυών και Συγγενών των Εκτελεσθέντων και περαιώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

  • εκδηλωση

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr