ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόγραμμα 28ης & Πρόσκληση Καταραχούλια

Οκτωβρίου 24, 2022 0
Πρόγραμμα 28ης & Πρόσκληση Καταραχούλια
Ο Δήμος Μεγαλόπολης, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μεγαλόπολης, και ο Προέδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ισώματος Καρυών, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την ετήσια εκδήλωση μνήμης για τους 14 εκτελεσθέντες πατριώτες το 1943, στη θέση «Καταραχούλια».

1. ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
Γενικός σημαιοστολισμός από ώρα 08:00 π.μ. της 26 ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 28 ης Οκτωβρίου 2022

2. ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
α. Ομιλίες για τη σημασία της Εθνικής Επετείου από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, στις Δημόσιες Υπηρεσίες και στα Ν.Π.Δ.Δ. με φροντίδα των Προϊσταμένων τους.
β. Ώρα 12. 00΄μ.μ.Θα ψαλεί Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αγωνιστών/ηρώων του 1821 και θα λάβει χώρα στην Κεντρική Πλατεία κατάθεση στεφάνων από μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική Μεγαλόπολης ( Σε περίπτωση ματαίωσης λόγω καιρικών συνθηκών, η κατάθεση στεφάνων των σχολείων θα υπαχθεί στο Πρόγραμμα της 28 ης Οκτωβρίου)
γ. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 26 ης και 27 ης Οκτωβρίου 2022.

3. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022
α. Ώρα 7.30΄π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως.
β. Ώρα 9.30΄π.μ. προσέλευση επισήμων στο Δημαρχείο.
γ. Ώρα 9.45΄π.μ. προσέλευση επισήμων στον Ιερό Ναό. Απόδοση τιμών από τη Φιλαρμονική Μεγαλόπολης. Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.
δ. Ώρα 10.30΄π.μ. συγκέντρωση όλων στην Κεντρική Πλατεία, όπου προ του Ηρώου, θα ψαλεί τρισάγιο.

(Στην Εκκλησία και στη συγκέντρωση στην πλατεία θα παρίστανται διμοιρίες μαθητών από κάθε σχολείο Α΄/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες θα συνοδεύουν τη σημαία κάθε Σχολείου. Οι υπόλοιπες διμοιρίες των μαθητών θα είναι παρατεταγμένες στην οδό Παπαναστασίου, στο ύψος της οδού Πολυβίου και πάνω, 15΄ενωρίτερα πριν την έναρξη της παρέλασης). Μετά το τέλος του Τρισαγίου θα γίνει κατάθεση στεφάνων από φορείς και Σωματεία, κατά την σειρά πρωτοκόλλου. [Δηλώσεις για κατάθεση στεφάνων στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση-τηλ.2791025405, έως Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 ].

Μετά την κατάθεση στεφάνων θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας, από τη φιλόλογο του Γενικού Λυκείου, κα. Ελένη Τσιντώνη. Τήρηση ενός λεπτού σιγής - Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική Μεγαλόπολης.

ε. Ώρα 11.15΄π.μ.Θα αρχίσει η παρέλαση των Δημοτικών Σχολείων , Γυμνασίου , Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Μεγαλόπολης.
στ. Ώρα 11.45΄π.μ. Χοροί από μαθητές & μαθήτριες στην Κεντρική Πλατεία

Μετά την λήξη των μαθητικών εκδηλώσεων ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα δεξιωθούν τους δημότες στο Δημαρχείο.
Τελετάρχης ορίζεται η υπάλληλος του Δήμου Μεγαλόπολης κα. Θεώνη Τζούβελη.
ζ. Ώρα 6.30΄μ.μ. Επίσημη υποστολή της σημαίας.

Παρακαλείται η Αστυνομική Αρχή να φροντίσει για την τήρηση της τάξης καθ’ όλη τη διάρκεια σε όλους τους τόπους των εκδηλώσεων.
Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας, όπως ορίζονται εκ του νόμου.

  • εκδηλωσεις
  • 28η Οκτωβρίου

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr