ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

1ο Φεστιβάλ Τσακωνιάς στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Αυγούστου 11, 2022 0
1ο Φεστιβάλ Τσακωνιάς στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας
Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με τις Κοινότητες Πραστού και Αγίου Ανδρέα συνδιοργανώνουν τον πρώτο Φεστιβάλ Τσακωνιά και σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στα πολιτιστικά δρώμενα μέσα από τα οποία θα γνωρίσουμε εκτενέστερα τον Τσακώνικο Πολιτισμό.

Η δεύτερη εκδήλωση του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Αυγούστου στον Πραστό, την ιστορική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς και η το επόμενο Σάββατο 27 Αυγούστου στον Άγιο Ανδρέα. Απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους και τους δήμους της περιοχής. Μέσα από τις εκδηλώσεις ένα δείγμα θα παρουσιαστεί από την πολιτιστική και μουσικοχορευτική παράδοση της Τσακωνιάς.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει ομιλίες, παραδοσιακούς χορούς με τη συμμετοχή πολιτικών και χορευτικών συλλόγων, προβολή φωτογραφικού υλικού και παραδοσιακό γλέντι με καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, δήλωσε σχετικά: «Στόχος όλων μας είναι, το Τσακώνικο Φεστιβάλ, να εδραιωθεί και να επεκταθεί χρονικά και τοπικά σε όλες τις Κοινότητες που ανήκουν στην Τσακωνιά. Να γίνει ακόμη μια αφορμή για την προσέλκυση επισκεπτών στα χωριά μας. Φέτος θα αναδείξουμε όλη την τσακώνικη κληρονομιά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Δυο μέρες που έχουν διοργανωθεί με πολλή αγάπη και μεράκι από όλους τους συμμετέχοντες».

  • εκδηλωση

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr