Καμπύλης: Ένα ακόμη έργο που αφορά στην βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης

Απριλίου 21, 2022 0
Καμπύλης: Ένα ακόμη έργο που αφορά στην βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης
Υπογράφηκε την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2022, η σύμβαση του έργου «Αγροτική Οδοποιία Τ.Κ. Ξηροπηγάδου» μεταξύ του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας Γιώργου Καμπύλη και του Φώτιου Καραλέκα, νόμιμου εκπροσώπου της εταιρίας ≪Δομοτεχνική – Αφοί Β.
Καραλέκα ΑΤΕ≫, ανάδοχου του έργου, παρουσία…

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 1.304.999,99€ και κατόπιν της οικονομικής προσφοράς του αναδόχου ανατέθηκε με ποσό 809.887,71€. Χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και η προθεσμία περαίωσής του είναι εκατόν πενήντα (150) ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το έργο αφορά στην τσιμεντόστρωση αγροτικών δρόμων στις θέσεις «Άγιο Παντελεήμονα», «Αγία Σωτήρα» και «Κοτσιβαίικα» της Κοινότητας Ξηροπηγάδου. Θα εξυπηρετήσει περίπου ογδόντα (180) αγροτικές εκμεταλλεύσεις, οι οποίες έχουν πρόσωπο επί του συγκεκριμένου τμήματος της αγροτικής οδού, ενώ επιπρόσθετα εκτιμάται ότι στην ευρύτερη ζώνη επιρροής του έργου βρίσκονται ακόμη τριακόσιες (300) αντίστοιχες αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Η τσιμεντόστρωση θα γίνει στα υφιστάμενα πλάτη των αγροτικών δρόμων χωρίς να πραγματοποιηθούν εργασίες διαπλάτυνσης.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Ένα ακόμη έργο που αφορά στην βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής μας αρχής. Η βελτίωση των αναφερόμενων δρόμων είναι απαραίτητη καθώς αφορά την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών για όσους δραστηριοποιούνται εκεί συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Παράλληλα έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης η πρότασή μας για την βελτίωση αγροτικής οδοποιίας με ποσό 2.878.650€ ενώ στις 08/04 υποβλήθηκε και η πρότασή μας προϋπολογισμού 500.000€ στην πρόσκληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Με την ολοκλήρωση και των τριών έργων, προϋπολογισμού 4.683.649€, θα έχει πραγματοποιηθεί στον Δήμο μας το μεγαλύτερο πρόγραμμα βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας. Συνεχίζουμε με συνέπεια και προσήλωση στους στόχους που έχουμε θέσει από την πρώτη στιγμή ως Δημοτική Αρχή».

2 11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr