Σύλλογος Λογιστών Αρκαδίας: «Παράταση της υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος»

Σεπτεμβρίου 07, 2021 0
Σύλλογος Λογιστών Αρκαδίας: «Παράταση της υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος»
Ο Σύλλογος Λογιστών - Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Αρκαδίας με επιστολή του προς: 

Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη Θεόδωρο

Τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο 

Τον Διοικητή ΑΑΔΕ, Κο Πιτσιλή Γεώργιο

ΘΕΜΑ: «Άμεση ανακοίνωση για την παράταση της υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος για το έτος 2020»

Αξιότιμοι Κύριοι,

Σήμερα 7 Σεπτεμβρίου 2021 και πλέον λιγότερες από 4 ημέρες εργάσιμες έως τη λήξη διορίας της υποβολής των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος για το έτος 2020 και ακόμα η παράταση του χρόνου υποβολής δεν έχει ανακοινωθεί.  

Σας έχουν αποσταλεί δεκάδες επιστολές από τους Συλλόγους και τα Επιμελητήρια του κλάδου όπου αναφέρονται αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί από το «άνοιγμα» των δηλώσεων.  Αναφέρουμε προς παράδειγμα και την σημερινή αδυναμία του συστήματος και την προσθέτουμε στις αμέτρητες υπολειτουργίες του. 

Σας έχουν αποσταλεί δεκάδες επιστολές από τους Συλλόγους και τα Επιμελητήρια του κλάδου όπου αναφέρεται αναλυτικά ο όγκος εργασιών που έχουν σωρευτεί στους Λογιστές – Φοροτεχνικούς, ειδικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Σας έχουν αποσταλεί δεκάδες επιστολές από τους Συλλόγους και τα Επιμελητήρια του κλάδου όπου αναφέρεται η προσπάθεια των Λογιστών – Φοροτεχνικών να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους σε συνεργασία με το Κράτος.

Τα προβλήματα στον Κλάδο μας είναι πλέον πολλά και γνωστά.  Δεν θα αναφερθούμε περαιτέρω σε αυτά.  Θα διαμαρτυρηθούμε για άλλη μια φορά ότι για άλλη μια χρονιά είμαστε πρωταγωνιστές στο ίδιο έργο.  Ο φουκαράς Λογιστής – Φοροτεχνικός να βρίσκεται πίσω από έναν υπολογιστή να παλεύει με τις διορίες υπό την απειλή προστίμων και την Πολιτεία να μην ανταποκρίνεται όπως θα έπρεπε.  

Συνοπτικά και χωρίς να μακρηγορούμε, ζητούμε για άλλη μια φορά επιτέλους να λάβετε σοβαρά τον Κλάδο μας και τα αιτήματα του.  Αιτήματα αληθινά γεμάτα ανθρωπιά. Αιτήματα που θα έπρεπε να είναι ήδη νομοθετημένα και όχι ετήσιες καθιερωμένες προσωρινές λύσεις της Πολιτείας όπως η «γενναιόδωρη» ολιγοήμερη παράταση (έως 10 Σεπτεμβρίου 2021), ύστερα από ένα δύσκολο έτος όπως ήταν το 2020 το οποίο έχει δώσει την σκυτάλη στο 2021.

Απαιτούμε την άμεση ανακοίνωση σας για την παράταση της υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος για το έτος 2020 μέχρι την 30 Σεπτεμβρίου 2021 παρέχοντας παράλληλα σε όλους τους υποβάλλοντες μέχρι την καταληκτική ημερομηνία το δικαίωμα της έκπτωσης (3%) με την εφάπαξ εξόφληση του φόρου.

Με καλή συνεργασία, όλα γίνονται…

Με τιμή εκ του ΔΣ

Μαυρόγιαννης Γεώργιος       Πρόεδρος

Τσαγκαρέλης Αντώνιος         Αντιπρόεδρος

Ασκούνης Γεώργιος                Γραμματέας

Αλειφερόπουλος Γεώργιος   Ταμίας

Χαρβάτης Χρήστος                  Μέλος 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr