Ι.Ε.Κ. Τρίπολης | Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων 1ης Περιόδου 2021

Αυγούστου 07, 2021 0
Ι.Ε.Κ. Τρίπολης | Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων 1ης Περιόδου 2021
Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας για τη διενέργεια των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.
Ε.Κ. & ΣΕΚ, 1ης Περιόδου 2021.

Χρονική περίοδος υποβολής αίτησης από Πέμπτη  05 Αυγούστου 2021 έως  Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Δικαίωμα συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.) έχουν όσοι περάτωσαν επιτυχώς την κατάρτιση τους στα Ι.Ε.Κ. και έλαβαν την προβλεπόμενη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) από το Ι.Ε.Κ./τη Σ.Ε.Κ. φοίτησής τους. 

Συγκεκριμένα: 

Α)  Απόφοιτοι Ι.Ε.Κ των ειδικοτήτων «παλαιού τύπου» σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2009/1992. 

(βλ. σχετ: https://www.eoppep.gr/index.php/el/certification-exams/themata_exetaseon_old). 

Β) Απόφοιτοι Ι.Ε.Κ. των ειδικοτήτων «νέου τύπου», σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4186/2013, εφόσον έχουν αναπτυχθεί και δημοσιευθεί οι αντίστοιχοι Οδηγοί Σπουδών, 

(βλ. σχετ. http://www.gsae.edu.gr/el/epaggelmatiki-katartisi/i-e-k-institoyta-epaggelmatikis-katartisis/odigos-eidikotiton

και οι συναφείς Κατάλογοι Ερωτήσεων. 

(βλ. σχετ: https://www.eoppep.gr/index.php/el/certificationexams/themata_exetaseon-neou_typou). 

Γ)  Απόφοιτοι των τμημάτων «Στελεχών τουριστικών γραφείων» και «Στελεχών οργάνωσης ψυχαγωγίας», διετούς διάρκειας του Ο.Τ.Ε.Κ., που είχαν ιδρυθεί βάσει του Β.Δ. 151/1971. 

Δ) Απόφοιτοι των «Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης» (Σ.Ε.Κ.) που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις σπουδές τους και τους έχει χορηγηθεί η προβλεπόμενη Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου 3, των ειδικοτήτων: «Τεχνίτης Ωρολογοποιίας», «Τεχνίτης Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ», «Τεχνίτης Γαλακτοκομίας- Τυροκομίας», «Τεχνίτης Κομμωτικής Τέχνης», «Τεχνίτης τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας», «Τεχνίτης Εστιατορίου- Επισιτισμού» και «Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης». 

Επισημαίνεται ότι, οι απόφοιτοι Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ., οι οποίοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς την κατάρτισή τους και κατέστησαν δικαιούχοι Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.), η οποία δεν έχει ακόμη θεωρηθεί αρμοδίως από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Διά Μάθησης, αποστέλλουν ηλεκτρονικά: 

  • • Σκαναρισμένη Β.Ε.Κ. που έχει χορηγηθεί από το Ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. αποφοίτησής τους, και 
  • • Σκαναρισμένη Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία δηλώνεται ότι: «Αντίγραφο της θεωρημένης Β.Ε.Κ. θα προσκομιστεί στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. με επιμέλειά μου πριν τη χορήγηση της «Βεβαίωσης Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ.» και του τίτλου επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, προκειμένου να παραλάβω την ως άνω Βεβαίωση Πιστοποίησης και τον τίτλο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης».

Διαδικασία Υποβολής Αίτησης για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης 

Για τη διευκόλυνσή σας, μπορείτε δείτε και στον σύνδεσμο : 

(https://www.eoppep.gr/index.php/el/certification-exams/aitisi_iek_2021a)

Επιπλέον, στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε χρήσιμο υλικό για τις εξετάσεις:
Θέματα Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κατάλογος Ερωτήσεων):
https://www.eoppep.gr/index.php/el/certification-exams/trapeza_thematwn

Συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις:
https://www.eoppep.gr/index.php/el/certification-exams/iekexams-faq 

Οδηγός Υποβολής:
https://www.eoppep.gr/index.php/el/certification-exams/odigos_ypovolis_aitisis

Για τη διενέργεια των εξετάσεων, η οποία προγραμματίζεται για το τέλος Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα πάντα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.

Για τυχόν απορίες και οδηγίες για την υποβολή της Αίτησης και των Δικαιολογητικών, μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ιωάννης Δημ. Κατσίρης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr