Κορακοβούνι | Σύσταση για περιορισμό της χρήσης του νερού

Ιουλίου 15, 2021 0
Περιορισμός κατανάλωσης υδρευτικού ύδατος στην Κοινότητα Κορακοβουνίου. Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες σε συνδυασμό με αυξημένες καταναλώσεις επιδεινώνουν και εντείνουν ακόμα πιο πολύ το πρόβλημα της επάρκειας ύδατος στην Κοινότητα Κορακοβουνίου.
Καλούμε, για ακόμα μια φορά, τους κατοίκους του χωριού να περιορίσουν στο ελάχιστο την σπατάλη του νερού ύδρευσης και να συμβάλουν στην επάρκειά του. Να χρησιμοποιούν το νερό ύδρευσης αποκλειστικά για οικιακούς σκοπούς και όχι για αρδευτικούς σκοπούς καλλιεργειών ή πλύσιμο αυλών, αυτοκινήτων κ.τ.λ.

Η μη λελογισμένη χρήση η οποία αυξάνει υπέρμετρα την απαιτούμενη ποσότητα, σε σχέση με την απλή οικιακή χρήση, αφενός επιβαρύνει τα δίκτυα και τις εγκαταστάσεις και αφετέρου θα οδηγήσει σε συνεχείς διακοπές υδροδότησης. Για το λόγο αυτό, πρέπει όλοι οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φροντίσουν για τη μεγαλύτερη οικονομία του ύδατος.

Ταυτόχρονα, η Υπηρεσία αποφάσισε και μειώνει τις ώρες υδροδότησης του δικτύου ύδρευσης μετά το βενζινάδικο «Καραμέρου», από σήμερα Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021. Συγκεκριμένα, το τμήμα του χωριού από την κάτω πλευρά της επαρχιακής οδού Άστρους – Λεωνιδίου, που υδροδοτείται από δίκτυο ύδρευσης πλησίον του βενζινάδικου «Καραμέρου», και το οποίο περιλαμβάνει κυρίως αγροτικές εκτάσεις, θα υδροδοτείται καθημερινά το πρωί 7:00-8:00π.μ.  και το απόγευμα 6:00-7:00μ.μ.

Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι χρειάζεται να περιορίσουμε την κατανάλωση του νερού και να μεριμνήσουμε για την ορθολογική του χρήση, ώστε αυτό το καλοκαίρι να μη λείψει το νερό από κανένα νοικοκυριό.

Η Πρόεδρος

της ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας

Αναγνωστάκου Χριστίνα

Last modified on 15 Ιουλίου 2021 %13:%Ιουλ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr