Πραγματοποιήθηκε η 4η εφαρμογή κουνουποκτονίας στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Μαϊος 27, 2021 0
Πραγματοποιήθηκε η 4η εφαρμογή κουνουποκτονίας στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας
Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα διαχείρισης κουνουπιών στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον που εφαρμόζει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας για το έτος 2021.
Από 21 έως 23 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η 4η εφαρμογή κουνουποκτονίας.

Η ανάδοχη εταιρεία με το συνεργείο της πραγματοποίησε δειγματοληψία για προνύμφες κουνουπιών και στην συνέχεια εφαρμογή προνυμφοκτονίας σε βαλτώδη σημεία και λιμνάζοντα νερά, όπως στον ΒΙΟ.ΚΑ. Άστρους, στο ρέμα Αγίου Ανδρέα, στην περιοχή Μπαταρόλα κλπ.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 22ης και της 23ης Μαΐου πραγματοποιήθηκαν εφαρμογές ακμαιοκτονίας στο αστικό περιβάλλον των Κοινοτήτων σε φρεάτια, στο παραλιακό μέτωπο και σε σημεία φυσικής φυτικής βλάστησης που αποτελούν καταφύγια ακμαίων κουνουπιών.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί με νέες εφαρμογές όλη τη θερινή περίοδο. Όλες οι ενέργειες διενεργούνται με την επιστημονική εποπτεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σημαντική αρωγή στην προσπάθεια αυτή αποτελεί η ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε να μην υπάρχουν μικρές εστίες με λιμνάζοντα νερά στις οικίες που θα αποτελέσουν εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών εντός του αστικού ιστού.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου προπομπός έργου για την στοχευμένη αντιμετώπιση των κινδύνων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας δήλωσε: «Η καταπολέμηση των κουνουπιών αποτελεί ζήτημα υψηλής προτεραιότητας για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την ποιότητα ζωής των πολιτών ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η συμβολή του κάθε πολίτη ξεχωριστά ώστε να μην υπάρχουν εστίες με λιμνάζοντα νερά θα βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των κουνουπιών.»

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr