Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η βιολογική αντιμετώπιση της Σφήκας της καστανιάς στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Απριλίου 24, 2021 0
Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η βιολογική αντιμετώπιση της Σφήκας της καστανιάς στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας
Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η βιολογική αντιμετώπιση της Σφήκας της καστανιάς (Dryocosmus kuriphilus (Yasumatsu)) από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εγκαθιστώντας το ωφέλιμο έντομο Torymus sinensis στις ορεινές περιοχές του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας αναφέρει σε ανάρτησή του:

Η καστανοκαλλιέργεια αποτελεί μια από τις κύριες καλλιέργειες για τα χωριά του ορεινού όγκου του Δήμου μας και αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους του. Όχι μόνο τους καστανοπαραγωγούς αλλά και για τους μελισσοκόμους μιας και η ανθοφορία της καστανιάς παράγει μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας.

Παρευρέθηκα στην εξαπόλυση του εντόμου και είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με παραγωγούς των ορεινών χωριών οι οποίοι μου μετέφεραν τις ανησυχίες τους για την εξέλιξη της καλλιέργειας.

Κατανοώντας την σημαντική συνεισφορά του αγροτικού πληθυσμού στην επανεκκίνηση της οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου μας θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αρωγοί σε θέματα στήριξής τους.
Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση και από την ΔΑΟΚ Αρκαδίας με οδηγίες στους παραγωγούς για τους ψεκασμούς της καστανιάς.

Γιώργος Καμπύλης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr