Κώστας Τζιούμης: «Κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας μας έχουμε προχωρήσει στην αντικατάσταση όλων των παλαιών δικτύων ύδρευσης»

Μαρτίου 04, 2021 0
Κώστας Τζιούμης: «Κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας μας έχουμε προχωρήσει στην αντικατάσταση όλων των παλαιών δικτύων ύδρευσης»
Αυτοψία στις υπό εξέλιξη εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης του Συνδέσμου Μεθυδρίου, στο χωριό Σημιάδες, πραγματοποίησε, το μεσημέρι της Πέμπτης (4/3/32021), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.
Κώστας Τζιούμης.Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεθυδρίου κ. Αλεξάκης, ο Πρόεδρος της κοινότητας…

Πρόκειται για έργο που υλοποιεί η ΔΕΥΑ Τρίπολης και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.357.723,58 € και αφορά τις τοπικές κοινότητες Αρτεμισίου, Κάψια, Λουκά, Σημιάδων (Δ.Ε. Μαντινείας), Νεοχωρίου, Ζευγολατιού (Δ.Ε. Κορυθίου), Αγίου Βασιλείου και Πελάγους (Δ.Ε. Τρίπολης).

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, τόνισε: «Είναι ένα σημαντικό έργο το οποίο αφορά κυρίως την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας νερού, αλλά και τον έλεγχο διαρροών για μεγαλύτερη οικονομία νερού, αφού αντιμετωπίζονται απώλειες στο δίκτυο ύδρευσης.
Στόχος της δημοτικής αρχής, είναι μέχρι το τέλος αυτής της θητείας, να εξασφαλίσουμε ποιοτικό πόσιμο νερό για όλα τα χωριά μας. Ήταν δέσμευσή μας και το κάνουμε ουσιαστικά πράξη.
Ευχαριστώ τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΤ, αλλά και το Σύνδεσμο Μεθυδρίου.
Είναι πολύ σημαντικό ότι οι μελέτες αυτών των έργων γίνονται από τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΤ, εξασφαλίζοντας -με αυτόν τον τρόπο- πόρους για περισσότερα και ποιοτικότερα έργα».

Από την πλευρά του, ο κ. Αλεξάκης μίλησε για τη σημασία του έργου, ενώ ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που υπάρχει με τη δημοτική αρχή, αλλά και τη ΔΕΥΑΤ.

Αντικείμενο του έργου
 Οι δευτερεύοντες αγωγοί του εξωτερικού υδραγωγείου Αρτεμισίου και Κάψια καθώς και ο αγωγός της δεξαμενής των Σημιάδων (αγωγοί μεταφοράς νερού από το φρεάτιο διανομής που θα δημιουργηθεί στον καινούργιο αγωγό Φ110 μέχρι τις δεξαμενές του Αρτεμισίου και της Κάψια).
 Ο δευτερεύων αγωγός του εξωτερικού υδραγωγείου Λουκά (αγωγός μεταφοράς νερού από το φρεάτιο διανομής που θα δημιουργηθεί στον κεντρικό αγωγό μέχρι το καταληκτικό φρεάτιο δικλείδας του Λουκά).
 Ο δευτερεύων αγωγός του εξωτερικού υδραγωγείου από την Δεξαμενή του Στενού (αγωγοί μεταφοράς νερού από την υφιστάμενη δεξαμενή, μέχρι την δεξαμενή του Νεοχωρίου, το καταληκτικό φρεάτιο δικλείδας του Ζευγολατειού, το καταληκτικό φρεάτιο δικλείδας του Παρωρίου και τα φρεάτια δικλείδων του Πελάγους και του Αγ. Βασιλείου).
Συνολικό μήκος δικτύου 27.000 μέτρα.

  • Κώστας Τζιούμης

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr