"Το Χαμόγελο του Παιδιού" για προληπτικές εξετάσεις στην Γορτυνία

Σεπτεμβρίου 16, 2017

O Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα υλοποιήσουν πρόγραμμα προληπτικών ιατρικών εξετάσεων σε παιδιά μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Γορτυνίας, το χρονικό διάστημα 18 έως 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.


Για την υλοποίηση του προγράμματος, ο Οργανισμός θα στείλει στην Γορτυνία το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», το οποίο διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία (παιδιατρικό, οφθαλμολογικό, ωτορινολαρυγγολογικό, οδοντιατρικό) και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς και από εθελοντές οδοντιάτρους, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού.

Ο Δήμος Γορτυνίας και η ΔΗΚΕΓ θα αναλάβουν την φιλοξενία του προσωπικού του κινητού πολυϊατρείου καθώς και των γιατρών που θα το στελεχώσουν εθελοντικά, όπως επίσης και τη διάθεση εθελοντών που θα βοηθούν τους γιατρούς μέσα στον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ».

Το νέο τροποποιημένο πρόγραμμα λειτουργίας του κινητού πολυϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Χαμόγελου του Παιδιού είναι το εξής:

-Δευτέρα 18/9/2017 και Τρίτη 19/9/2017 θα βρίσκεται στην Τ.Κ. Τροπαίων (στο πάρκινγκ απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο)

-Τετάρτη 20/9/2017 έως Παρασκευή 22/9/2017 θα βρίσκεται στην Τ.Κ. Βυτίνας (στον χώρο του Τριανταφυλλιδείου Κληροδοτήματος)

-Ώρες λειτουργίας 8.30 π.μ. έως 2.30 μ.μ.

Ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος θα διενεργηθεί στους μαθητές των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του Δήμου Γορτυνίας με έγγραφη συγκατάθεση των γονέων και υλοποιείται με την συνεργασία του Δήμου Γορτυνίας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης(ΔΗΚΕΓ) με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Επικοινωνία: Γραφεία ΔΗΚΕΓ, τηλ. 2797022700

Πληροφορίες: Βαρβάρα Κανελοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός Γραφείο Τύπου Δήμου Γορτυνίας / ΔΗΚΕΓ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr