Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τον Δήμο Γορτυνίας

Αυγούστου 11, 2017

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς Κατηγορίας 4 την 12/08/2017 για τον Δήμο Γορτυνίας της Π.Ε. Αρκαδίας...

Σύμφωνα με την πρόγνωση Καιρικών Φαινομένων και τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόληψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την 12/08/2017 ο κίνδυνος πυρκαγιάς στον ανωτέρω Δήμο είναι πολύ υψηλός κατηγορίας 4.


Σας ενημερώνουμε ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στους εθνικούς δρυμούς, δάση και σε ευπαθείς περιοχές σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 14/172/907/10-06-2017 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αρκαδίας με ΑΔΑ:7Τ9Ι7Λ1-1ΛΝ.


Για την ανωτέρω ημερομηνία η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορά σε όλον τον ορεινό όγκο του Μαινάλου όπως ορίζεται από το περίγραμμα των επαρχιακών οδών Τρίπολη- Λεβίδι- Βυτίνα- Μαγούλιανα- Βαλτεσινίκο- Δημητσάνα- Στεμνίτσα- Σύρνα- Ψάρι- Παλαιομοίρι-Καράτουλας – Βάγγος – Αραχαμίτες – Δόριζα – Μάκρη – Τρίπολη (παράρτημα Α). Τονίζεται ότι στην απαγόρευση συμπεριλαμβάνεται το οδικό ασφαλτοστρωμένο τμήμα Αλωνίσταινα- Βυτίνα- Οστρακίνα- Άνω Καρδαράς και Ελάτη – διασταύρωση επαρχιακής οδού Χρυσοβιτσίου – Στεμνίτσας (κατασκηνώσεις Κωτσόβολου).
 

Οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην προβούν σε καμία ενέργεια που θα είναι αιτία εκδήλωσης πυρκαγιάς. Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.
 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
 Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr