"ΌΧΙ" στο ξεπούλημα των Μονάδων της ΔΕΗ και της Μεγαλόπολης

Νοεμβρίου 15, 2017

Η Κυβέρνηση προχωρά στο ξεπούλημα της 3ης και 4ης Μονάδας της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη μαζί με την Μονάδα Μελίτη Ι και τη άδεια κατασκευής της Μελίτη ΙΙ στην Φλώρινα.

 Μια τέτοια καταστροφική επιλογή οδηγεί στην περιθωριοποίηση και τη διάλυση της ΔΕΗ σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης εξυπηρετώντας τα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος του Ελληνικού λαού και της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας.
Για την Μεγαλόπολη μετά από 47 χρόνια λειτουργίας του Ενεργειακού Κέντρου η πώληση σε ιδιωτικά συμφέροντα των ορυχείων και των Μονάδων της ΔΕΗ στο Λεκανοπέδιο αποτελεί ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ πράξη που θα οδηγήσει σε μαρασμό και εγκατάλειψη της περιοχής.

ΚΑΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση να απορρίψει τις επιλογές αυτές. Δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για ξεπούλημα των Μονάδων της ΔΕΗ.

 Για να μην ξεπουληθεί άλλη μια Δημόσια Επιχείρηση που χτίστηκε με τα λεφτά του Ελληνικού λαού.
 Για να μη ζήσουμε δραματική αύξηση της τιμής του ρεύματος όπως έγινε και σε άλλες χώρες που ιδιωτικοποιήθηκε η ηλεκτρική ενέργεια.
 Για να μην θυσιαστεί άλλο ένα κοινωνικό αγαθό και το περιβάλλον στο βωμό του κέρδους των ιδιωτών.
 Για να μην εξαφανιστεί κάθε δυνατότητα περιβαλλοντικής αποκατάστασης των εξαντλημένων ορυχείων στο Λεκανοπέδιο.
 Για να μην γίνει η περιοχή μας «κρανίου τόπος» και οδηγηθεί σε παρακμή και εγκατάλειψη.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους πολίτες στο Λεκανοπέδιο σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση της ΔΕΗ και των Μονάδων της Μεγαλόπολης.

Συνδικάτα, Αυτοδιοίκηση, Κοινωνικοί Φορείς μια γροθιά!
Θα απαντήσουμε ΕΝΩΤΙΚΑ, Αγωνιστικά και ΝΙΚΗΦΟΡΑ!

Καλούμε όλους στην Σύσκεψη την Πέμπτη 16 Νοέμβρη στις 6:30 το βράδυ στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης με την συμμετοχή του Δήμου, του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, των Περιφερειακών Αρχών Πελ/σου & Δυτ. Μακεδονίας, της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, των Σωματείων, των τοπικών κοινωνικών φορέων.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Latest Tweets

Introducing Food Ordering and Table Reservations System together in WP Cafe Restaurant Solution WordPress Plugin.… https://t.co/rizvVSJOP1
𝐖𝐏 𝐂𝐚𝐟𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐞𝐬 𝐚𝐥𝐥-𝐧𝐞𝐰 𝐑𝐞𝐬𝐞𝐫𝐯𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫 𝐟𝐞𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 ! #restaurant #foodmenu #restaurantmenu… https://t.co/otH6jaQ2V5
Qoxag - News Magazine WordPress Theme now available on Envato Market. #newstheme #wordpressthemes #envatomarket… https://t.co/f7uegSk7Vu
Follow Themewinter on Twitter