Ηχηρή ανταπόκριση των ετεροδημοτών στην προεκλογική ομιλία του Γιάννη Σμυρνιώτη στην Αθήνα

Μαϊος 15, 2019

Πλήθος ετεροδημοτών τίμησαν με την παρουσία τους τον Γιάννη Σμυρνιώτη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Τρίπολη», στην προεκλογική ομιλία που πραγματοποίησε στο Ξενοδοχείο Τιτάνια τη Δευτέρα 14 Μαΐου στην Αθήνα.

Ο κ. Σμυρνιώτης υποδέχθηκε με θερμά λόγια τους συντοπίτες μας που ζουν μακριά από τον Δήμο υπογραμμίζοντας: «Όλοι εσείς που αγαπάτε τον τόπο σας, έχετε λόγο στη διοίκηση του Δήμου. Και σήμερα είμαστε εδώ να σας δώσουμε τους λόγους για να μας εμπιστευθείτε και να μας στηρίξετε, προκειμένου ο Δήμος μας να πάει Ξανά Μπροστά!».

Ακολούθως, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Τρίπολη» αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της εφετινής εκλογικής αναμέτρησης και κάλεσε τους ετεροδημότες να προσέλθουν στην κάλπη με κριτήριο όχι τα λόγια, αλλά τα έργα.

Στη συνέχεια, ο κ. Σμυρνιώτης αναφέρθηκε διεξοδικά στο έργο που κατόρθωσε να επιτελέσει στην πρώτη του δημαρχιακή θητεία, και μάλιστα σε διάστημα μόλις δυόμισι χρόνων: πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου της Τρίπολης, ανάπλαση της πλατείας Άρεως, εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης, ίδρυση σχολείων, ίδρυση Κοινωνικού Ιατρείου, Φαρμακείου και Παντοπωλείου, δημιουργία ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες, ίδρυση σχολείων, εξοικονόμηση πόρων, έργα και δράσεις για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής.

smyrniwths athina omilia 157

«Από την άλλη πλευρά δείτε τι κατάφερε, σε 4,5 χρόνια, η παρούσα δημοτική αρχή: μόλις και μετά βίας κατόρθωσε να εκταμιεύσει, για χρηματοδότηση έργων, περί το 1 εκατ. ευρώ.»

smyrniwths athina omilia 218

«Είναι σήμερα αναγκαία –όσο ποτέ– η αποφυγή νέων πειραματισμών.  Όταν μάλιστα τώρα έχουν όλοι πλέον παρελθόν», υπογράμμισε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Τρίπολη» και παρουσίασε τα πέντε σημεία άμεσης παρέμβασης εφόσον αναλάβει τα ηνία του Δήμου:

 • Εκτεταμένη συντήρηση αστικής και αγροτικής οδοποιίας.

 • Άμεση εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης και επανέναρξη της λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης.

 • Αποκατάσταση και βελτίωση της οδοσήμανσης και του φωτισμού.

 • Εντατικοποίηση της συστηματικής διαχείρισης των αδέσποτων.

 • Επαναλειτουργία της ΚΕΔΗΤ.

Στη συνέχεια, έδωσε τα 12 σημεία των κύριων στόχων:

 1. Άμεση επανεκκίνηση του Δήμου με επιστροφή όχι απλώς στην κανονικότητα αλλά στη νέα ψηφιακή εποχή. 

 1. Ο πρωτογενής τομέας πρωταγωνιστής στη μετάβαση του Δήμου στη νέα εποχή

 2. Πόλη και οικισμοί φιλικοί και προσιτοί στον πολίτη.

 3. Δήμος / ανθρώπινος για τους δημότες / ελκυστικός στους επισκέπτες

 4. Δήμος περιβαλλοντικά ευαίσθητος / οικονομικά εύρωστος

 5. Ενίσχυση της τοπικής επιχείρησης /  νέες θέσεις εργασίας.

 6. Το δημόσιο σχολείο μαζί με την κοινωνία

 7. το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κέντρο του κοινωνικού και οικονομικού γίγνεσθαι του Δήμου

 8. Παροχή ποιοτικών δυνατοτήτων άθλησης σε όλους τους νέους του Δήμου /  ενίσχυση των υποδομών για την καλλιέργεια πρωταθλητισμού

 9. Δήμος ισχυρός οικονομικά / ευαίσθητος κοινωνικά

 10. Ανάδειξη και βελτίωση του τουριστικού προϊόντος / αύξηση επισκεψιμότητας.

 11. Η επαναφορά της τέχνης και του πολιτισμού στην καθημερινή εμπειρία των δημοτών, η αποκατάσταση της χαμένης αισθητικής της πόλης και η προσέλκυση πολιτιστικού τουρισμού.

Και πρόσθεσε: «Ο Δήμος Τρίπολης έχει ιερή υποχρέωση να είναι πρωταγωνιστής στην κορυφαία στιγμή της Επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης».

«Στις 26 Μαΐου ρίχνουμε μαύρη πέτρα στο παρελθόν, σηκώνουμε  μανίκια, ξεκινάμε δουλειά, σκληρή δουλειά, για να φτιάξουμε – όλοι μαζί - έναν Δήμο για τον οποίο θα είμαστε υπερήφανοι!Αφήνουμε πίσω την αδράνεια, την κατασπατάληση πόρων, τη δύσκολη καθημερινότητα, τις δικαιολογίες, την αναξιοπιστία, τους πειραματισμούς. Μαζί ξαναφτιάχνουμε την Τρίπολη της κοινωνικής συνοχής, των σύγχρονων υποδομών, της λειτουργικής διοίκησης, της προοπτικής για το μέλλον.Μαζί γυρίζουμε σελίδα.Μαζί πάμε τον Δήμο Τρίπολης Ξανά Μπροστά!, υπογράμμισε στο τέλος της ομιλίας του, καταχειροκροτούμενος, ο Γιάννης Σμυρνιώτης.

smyrniwths athina omilia 146 1

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο ευρωβουλευτής Γεώργιος Κύρτσος, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Τσόρδας, ο πρόεδρος ΕΕΤΑΑ, πρώην δήμαρχος Αιγάλεω και υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα Αττικής Δημήτρης Καλογερόπουλς, ο πρόεδρος της Ένωσης Τριπολιτών Φώτης Τούντας, ο πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου Κώστας Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος Λεβιδιωτών Αθήνας Ιωάννης Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος Κατασκευαστών Ελλάδας κ. Καψιμάλης, ο πρώην βουλευτής Αρκαδίας Δημήτρης Κωστόπουλος, ο φαρμακοβιομήχανος Σταύρος Δέμος, ο αρχιτέκτων, ζωγράφος και πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Ταλαγάνης, η Μαρία Φράγκου, πρόεδρος Ασεατών Αθήνας, ο Παναγιώτης Σιαμπέκος, πρόεδρος του Συνδέσμου Μαναριωτών Αττικής, ο Μπάμπης Καραθάνος, υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα Β’ Αθηνών, ο Νίκος Κωστόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα Β’ Αθηνών, ο Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, πρώην δήμαρχος Τρίπολης, ο Σπύρος Μαλεβίτης, πρώην δήμαρχος Δημητσάνας, ο Βασίλης Ανδρικόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, ο Χαράλαμπος Καούκης, υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα Β’ Αθηνών, ο Γιάννης Χωματάς, διευθυντής Έργων του ΔΕΣΦΑ, ο Γιώργος Μηλιούλης, projectmanager του ΔΕΣΦΑ, ο Ηλίας Δρακόπουλος, γενικός γραμματέας Τεγεατικού Συνδέσμου, ο Αντώνης Αρκάς, πρώην πρόεδρος ΔΣ Πάρου, η Λίλα Παπαδημητρίου, καθηγήτρια αναισθησιολογίας στην Ιατρική Αθηνών,  Νίκος Κουτσόγιωργας, πρόεδρος ΚΤΕΛ Αρκαδίας.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Latest Tweets

Introducing Food Ordering and Table Reservations System together in WP Cafe Restaurant Solution WordPress Plugin.… https://t.co/rizvVSJOP1
𝐖𝐏 𝐂𝐚𝐟𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐞𝐬 𝐚𝐥𝐥-𝐧𝐞𝐰 𝐑𝐞𝐬𝐞𝐫𝐯𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫 𝐟𝐞𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 ! #restaurant #foodmenu #restaurantmenu… https://t.co/otH6jaQ2V5
Qoxag - News Magazine WordPress Theme now available on Envato Market. #newstheme #wordpressthemes #envatomarket… https://t.co/f7uegSk7Vu
Follow Themewinter on Twitter