Δ.Σ. Τρίπολης: Θετική απόφαση για την ίδρυση νέων πανεπιστημιακών τμημάτων στην Τρίπολη

Νοεμβρίου 29, 2018

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου της Τρίπολης, κατόπιν συζήτησης, αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία (κατά μόνο η Λαική Συσπείρωση), όπως εκδώσει ψήφισμα που να χαιρετίζει και να στηρίζει την εισήγηση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, για την δημιουργία των τριών (3) νέων σχολών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Το ψήφισμα, θα στηρίζει την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής, θα χαιρετίζει την ίδρυση πολυτεχνικής σχολής στην Τρίπολη και την σχολή επιστημών υγείας, ενώ θα ζητάει και να δεσμευθεί η πολιτική ηγεσία, σ’ ένα καθαρό χρονοδιάγραμμα εφαρμογής αυτών των νέων δομών.

Το ψήφισμα, ήδη συντάσσεται και ήδη μεταβιβάζεται στους αρμοδίους.

Ο δήμος της Τρίπολης, θα παρακολουθεί από κοντά όλες τις εξελίξεις και θα υπερασπίσει τα συμφέροντα της πόλης.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου, η Τρίπολη, στο νέο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (θα προκύψει από συνεργασία του Πανεπιστημίου και του Τεχνολογικού Ιδρύματος της Καλαμάτας) θα διαθέτει τρεις (3) σχολές.

Την Πολυτεχνική (τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, τμήμα μηχανικών παραγωγής και διοίκησης), την σχολή επιστημών υγείας (τμήμα κτηνιατρικής, τμήμα νοσηλευτικής, τμήμα δημόσιας υγείας) και την σχολή οικονομίας (τμήμα οικονομικών επιστημών, τμήμα διοικητικής επιστήμης και τεχνολογίας).

Φυσικά, η κεντρική έδρα όλου του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου, θα είναι η Αρκαδική πρωτεύουσα.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr