Απάντηση Δημάρχου Τρίπολης σε άρθρο σχετικά με την υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες

Οκτωβρίου 01, 2018

Προς αποκατάσταση όλης της αληθείας και των όσων αναφέρονται σε δημοσιεύματα ορισμένων ηλεκτρονικών ΜΜΕ την 1/10/2018, οφείλω να δηλώσω τα εξής:

Οι εντυπώσεις που επιχειρούνται να δημιουργηθούν από τη δημοσίευση του εν λόγω εγγράφου, προφανώς υποκρύπτουν και εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες. Ανεξαρτήτως αυτού και επειδή ουδέποτε επιχείρησα να αποκρύψω ή να διαστρεβλώσω τίποτα, η αλήθεια είναι ότι λόγω μίας γραφειοκρατικής εμπλοκής, η δήλωση του πόθεν έσχες για την περίοδο που αναφέρεται στο δημοσίευμα, δεν εστάλη στην καθ’ ύλην αρμόδια διοικητική Υπηρεσία, αλλά στον Άρειο Πάγο.

Εξαιτίας αυτής της τυπικής παράλειψης, ελέγχθηκα από τη Δικαιοσύνη, η οποία με τις σχετικές αποφάσεις της, ήτοι την υπ’ αριθμ. 671/2017 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρίπολης και το υπ’ αριθμ. 88/2018 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ναυπλίου, με απήλλαξε κάθε κατηγορίας.

Η αναφορά της ιδιότητας του Εισαγγελέα στον τίτλο του άρθρου από τους κάθε ειδών εισαγγελεύοντες δημοσιογράφους, μπορεί να πετυχαίνει τον σκοπό της που είναι η προεκλογική κατασκευή σκανδάλων, αλλά δεν αρκεί για την δολοφονία του χαρακτήρα ενός δημοσίου προσώπου.

Η άσκηση της δημοσιογραφίας προϋποθέτει σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση και πάνω από όλα σοβαρότητα.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Δημήτρης Παυλής

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr