Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής για την Παγκόσμια ημέρα της Γ΄ ηλικίας

Σεπτεμβρίου 30, 2018

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας της Γ΄ ηλικίας τελέσθη θεία λειτουργία με αρτοκλασία στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής στην Αρχαία Μαντινεία, στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Μαντινείας.

Στην τελετή της θείας λειτουργίας παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής, το ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης και ο Πρόεδρός του, κ. Θεόδωρος Καραλής, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλίας Κούρος.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνεστίαση  στο κέντρο «Μανέλης» στην περιοχή της Μαντινείας.

Για την μεταφορά των μελών του ΚΑΠΗ στον χώρο της εκκλησίας υπήρχαν λεωφορεία από  το Ν.Π.Δ.Δ Δήμου Τρίπολης.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΡΑΛΗ

"Κυρίες και κύριοι, μέλη του Κ.Α.Π.Η.

σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της τρίτης ηλικίας".

Αποφασίσαμε αυτή  η γιορτή να γίνει στον χώρο της Αρχαίας Μαντινείας, επειδή πιστεύουμε ότι Δήμος Τρίπολης δεν είναι μόνο η Τρίπολη, αλλά και τα Δημοτικά Διαμερίσματα, που πρέπει να τα γνωρίσουμε και  να τα συμπεριλάβουμε στο σώμα της πόλης, αποδίδοντάς τους  το μερίδιο που τους αναλογεί σε προβολή και αξιοποίηση.

Ένας ακόμα λόγος αυτής της επιλογής είναι η βαρύτητα του χώρου της Αρχαίας Μαντινείας τόσο για την Αρκαδία όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα αφού η ευρύτερη περιοχή έχει να δείξει αξιόλογο πολιτισμό.
Νιώθουμε τυχεροί και υπερήφανοι που είμαστε δημότες της Τρίπολης και επιθυμούμε να γνωρίσουμε, να αγαπήσουμε και να αναδείξουμε τον τόπο μας και την ιστορία του. 
Η σημερινή  ημέρα είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που μας προσέφεραν τη ζωή και συνεχίζουν να προσφέρουν, στην οικογένεια και την κοινωνία.
Το Κ.Α.Π.Η είναι ένας μοχλός στήριξης των ανθρώπων που βρίσκονται στην λεγόμενη τρίτη ηλικία.
Ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Ανδρέα Λεντάκη, για να εξυπηρετεί και να προλαμβάνει κάποιες από τις  ανάγκες, ψυχικές και σωματικές, των «μεγάλων ανθρώπων».
Συνεχίζει να υπάρχει και να στηρίζεται από όλους επειδή έχει γίνει κατανοητή η αναγκαιότητα της ύπαρξής του και είναι απαραίτητο ως δομή στην σύγχρονη κοινωνία .
Είναι καθήκον όλων των μελών να συμμετέχουν ενεργά και να στηρίζουν το θεσμό που όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των προβλημάτων των ανθρώπων που εξυπηρετεί, ώστε να συνεχίσει να παράγει έργο και να αξιοποιείται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι επιθυμία τόσο του Δημάρχου, όσο και  δική μου, είναι τα μέλη του Κ.Α.Π.Η να μην  στερηθούν καμία από τις υπηρεσίες που  παρέχονται μέχρι σήμερα, καθώς και από δραστηριότητες που θα ζητηθούν, εφόσον αυτές βοηθούν και προάγουν τον θεσμό.
Κλείνοντας ευχαριστώ το Δήμαρχο Τρίπολης και το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ, που στηρίζουν τις δράσεις μας  μέχρι σήμερα παρά την οικονομική δυσπραγία του τόπου, αλλά και όλους όσους με οποιοδήποτε τρόπο στηρίζουν τη δομή.  
Τέλος εύχομαι  υγεία σε σας και τις οικογένειες σας και σας καλώ να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για ένα ακόμη καλύτερο Κ.Α.Π.Η. για μια ακόμη καλύτερη Τρίπολη.

{gallery}pagkosmia_mera_g_hlikias{/gallery}

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr